Secția specială, care o hăituiește pe Kovesi, SALVEAZĂ corupți pe bandă rulantă: RETRAGE apelul împotriva lui Ghiță, într-un dosar de corupție

Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a decis să retragă apelul într-un dosar în care Sebastian Ghiță și mai mulți polițiști și procurori din Ploiești erau acuzați de corupție. În primă instanță, Ghiță fusese achitat pentru că instanța anulase probele.

Această decizie a SIIJ vine la nici 24 de ore de la o hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a admis solicitarea Secției Speciale de retragere a apelului în dosarul de corupție al lui Viorel Hrebenciuc și Tudor Chiuariu.

Ghiță era acuzat de mai multe infracțiuni: 2 infracțiuni de dare de mită, cumpărare de influență, spălare a banilor, șantaj 2 infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații  conducerea unui vehicul fără permis de conducere. El fusese achitat, în primă instanță, pentru că instanța a considerat că o serie de probe au fost administrate neloial.

PSD a înființat secția de investigare a magistraților în pofida opoziției Comisiei de la Veneția și a protestelor magistraților români. Secția s-a făcut remarcată prin anchetarea brutală a lui Kovesi, acuzațiile împotriva fostei șefe a DNA bazându-se pe declarațiilor unor persoane inculpate de DNA sau condamnate pe baza dosarelor făcute de această instituție.