Ședința de învestire a Guvernului Orban 2: PNL și USR, singurii prezenți în plen


Ședința de învestire a Guvernului Orban 2: PNL și USR, singurii prezenți în plen

Ședința de învestire a Guvernului Orban 2 a fost amânată pentru că nu s-a întrunit cvorumul necesar. Au fost doar 188 de parlamentari prezenți (PNL și USR), iar numărul necesar pentru cvorum era de 233.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus că ședința s-a ținut, întrucât nu a venit încă motivarea deciziei de astăzi a CCR.

”Nu este îndeplinit covrumul. Am închis ședința. Am avut o discuție cu premierul neconstituțional în ceea ce privește dacă procedural se putea merge cu dezbaterile. Am convenit că nu e cazul să mergem pe această procedură. Trebuia ținută ședința pentru că nu a venit încă motivarea de la CCR.”, a declarat Ciolacu. 

Reiterăm că CCR a admis luni sesizarea PSD privind conflictul juridic între președintele Klaus Iohannis și Parlament privitor la desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcția de premier.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.