Șeful Corpului de Control din Ministerul Sănătății, confirmat cu COVID-19

Costi Dină, numărul 2 în Ministerul Sănătății se află acum la un spital de boli infecțioase din București, după ce acesta a fost testat și confirmat ca purtător al virusului SARS COVID 2. Îmbolnăvirea șefului Corpului de Control din Ministerul Sănătății este o problemă pentru toți demnitarii români care au intrat în contact cu acesta.

Inclusiv ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, s-a aflat în contact cu Costi Dină. În consecință, Tătaru a fost astăzi testat și testul a fost negativ, însă el trebuie repetat, de vreme ce nu a trecut perioada necesară incubării. Nelu Tătaru confirmă că mai multe persoane au avut contact cu Dină și acestea urmează să fie testate.

Ancheta epidemiologică este în curs, iar din primele informații, Dină se află sub supraveghere la Constanța și este asimptomatic.

"Ministerul Sănătății confirmă că directorului Direcției Control și Integritate din cadrul Ministerului Sănătății a fost depistat pozitiv la COVID-19. Acesta se afla internat în Spitalul Clinic Judetean de Urgență Constanța. În acest caz s-a început ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți. Mai mult, în cadrul Ministerului Sănătății vor fi luate măsuri de dezinfecție. În această dimineată, ministrului Sănătății, Nelu Tătaru i-au fost prelevate probe pentru un nou test COVID-19", se arată într-un comunicat oficial al Grupului de Comunicare Strategică.