Starea senatorului Vergil Chițac, diagnosticat cu COVID-19, s-a agravat! Liberalul a fost mutat la Terapie Intensivă. Fiica sa: „Veștile în sine sunt foarte rele”

Senatorul liberal Vergil Chițac, diagnosticat recent cu COVID-19, a fost mutat la Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța unde politicianul a fost internat alături de soția, fiul și asistenul său personal, toti testați pozitiv pentru coronavirus, internare care a provocat numeroase critici ale opiniei publice din cauza faptului că pacienții importanți au refuzat transportul cu izoleta.

Senatorul ar prezenta o insuficiență respiratorie ușoară.

Vergil Chițac a transmis virusul și altor trei membri PNL prezenți la ședința de partid la care a participat vinerea trecută, premierul Ludovic Orban aflându-se în izolare după ce s-a întâlnit cu acesta.

Chițac a fost testat pozitiv cu coronavirus după ce a participat la o reuniune internațională.

Fiica senatorului Chițac: „Sunt Irina, sunt fiica lui Vergil și a Simonei Chițac și sora lui Octavian Chițac. Toți trei membrii familiei mele au testat pozitiv pentru COVID19 și sunt momentan internați în Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Pentru mulți oameni ei sunt niște numere în statisticile celor de la Organizația Mondială a Sănătățîi, niște cazuri despre care citesc și față de care mulți își exprimă într-un fel sau altul părerea.

Pentru mine ei sunt familia mea, reperele mele și o mare parte din sufletul meu. Faptul că suferă de acest virus înseamnă că nu am efectiv voie să îi văd, să îi îmbrățișez, să îi susțîn, să fac lucruri pe care le-ar face orice om când este familia să în pericol. Este cu atât mai greu să nu pot să fiu acolo pentru ei având în vedere că nu mi-am mai văzut părinții de la Crăciun și fratele de la început de februarie.

Veștile în sine sunt foarte grele. Lumea intră pe paginile tatălui meu că să afle despre senatorul Vergil Chițac, inițiativele pe care lucrează, Asociația Constanța Altfel. Pentru mine el este tatăl meu, care îmi cânta Compact la chitară când eram mică, care m-a învățat ce înseamnă curajul și ce înseamnă să fii puternic, care m-a învățat să joc 66, să îmi setez standarde înalte și să muncesc pentru ele. Faptul că el este acum atât de vulernabil și că nu le pot oferi suport lui și mamei mele îmi frânge inima la propriu.

Zilele astea mai mulți prieteni mi-au spus câte lucruri urâte se scriu despre el, pe pagini pe Facebook, în media sau în secțiile de comentarii. Mi s-a spus că oamenii sunt răi și agresivi, îl critică, îl învinovățesc. Le-am spus prietenilor mei că nu mai pot să facă față în aceste momente deja grele, și la ura și agresivitatea aruncată către tatăl meu. Dar tatăl meu a intrat ieri la terapie intensivă și atunci am hotărât să scriu.

COVID19 este un virus nemaintalnit și foarte contagios. Se răspaneste extrem de ușor, multe persoane infectate în perioada de incubație nu prezintă simptome, poate supraviețui pe suprafețe zile întregi, se poate lua prin aer de la o distanță considerabilă în metri. Asta ne poate speria, ne poate face să ne învinovățim între noi. Realitatea ne arată însă, pe măsură ce se mărește numărul de cazuri și în România similar cu restul lumii, că a caută țapi ispășitor nu are sens și nu este în niciun fel de ajutor.

În pandemia asta, absolut toți suntem expuși și vulnerabili și asta ar putea să ne amintească de fragilitatea condiției noastre și de cât de important este să ne susținem unii pe alții în aceste zile sumbre și singuratice, în care ne izolăm în case, în speranța că totul va trece. În acest context deja greu, unii dintre noi vom fi afectați personal de asta. Că va fi vorba de o cunoștință, un prieten, cineva din familie, se poate întâmplă fiecăruia dintre noi.

Și sper că măcar o parte dintre voi veți citi acest mesaj și veți înțelege că în spatele acestui caz pe care lumea îl comentează, suntem o familie foarte afectată fizic și emoțional, care avem nevoie de tot suportul și ajutorul pe care îl putem primi. Tatăl meu este un om bolnav în spital, care se îngrijorează pentru soția și fiul sau care sunt și ei internați în spital, care și-a petrecut ultimele trei zile ajutat să respire și care a fost mutat ieri la terapie intensivă. În aceste momente tatăl meu are nevoie de suport, de rugăciune și de dovezi de umanitate din partea tuturor. Înainte de toate, parlamentari, asistente, avocați, șoferi, suntem toți tati, mame, fiice, fii, frați, surori, prieteni și OAMENI.

Mama, tată, Octav va iubesc mult și mă rog să va strâng în brațe cât mai curând.”