Senatorul racolat de Firea, umilit de Ciolacu. Funcția după care râvnește Zamfir, dar șeful PSD îi dă cu pas

Senatorul traseist ex-ALDE, actual PSD, Daniel Zamfir, promotorul mai multor inițiative legislative împotriva băncilor, aspiră la șefia Autorității de Supraveghere Financiară.

Există niște discuții, vom vedea ce se întâmplă. Eu sunt interesat de acest post, iar propunerea a venit din PSD, în urmă cu câteva săptămâni. Anul trecut și premierul (nr: Viorica Dăncilă) mi-a făcut o propunere în acest sens”, a declarat Daniel Zamfir pentru Economica.

În schimb, președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a infirmat spusele lui Zamfir, spunând că parlamentarii cu expertiză au prioritate pentru respectiva funcție. 

I-am spus că prioritate pentru aceste funcții au parlamentarii cu expertiză. Nu am propus nimănui și nu am avut o discuție edificatoare cu dl. Zamfir” a spus Ciolacu pentru G4Media.

Zamfir, inginer de profesie, membru al Comisiei Economice din Senat, a fost descris de către ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, drept ”analfabet economic”, iar inițiativele sale anti-bănci au fost trântite de CCR. 

ASF este o instituție care arbitrează pensiile private, asigurările și piața de capital, având sub supraveghere piețe de peste 20 de miliarde de euro. Postul de președinte al ASF e liber după ce Leonardo Badea a fost numit membru al Consiliului de Administrație al BNR. Numirile la conducerea ASF sunt făcute prin vot de către plenul reunit al Parlamentului.