Șerban Nicolae, DISPERAT să subziste în PSD. De ce și-a anunțat colegii că vrea să CANDIDEZE la Cotroceni


Șerban Nicolae, DISPERAT să subziste în PSD. De ce și-a anunțat colegii că vrea să CANDIDEZE la Cotroceni

Controversatul senator Șerban Nicolae – unul dintre vârfurile ofensivei PSD-ALDE împotriva Justiției, notoriu pentru agresivitate și declarații paralele – a izbutit să-și oripileze până și colegii de CEx, anunțându-i, într-un moment tensionat al ședinței, că el ia în calcul, la modul cel mai serios, o candidatură la… președinția României.  

Potrivit surselor Podul.ro, această nouă păsărică a lui Șerban Nicolae este menită subzistenței pe line de partid, unde s-a prăbușit în dizgrația noii conduceri, în urma încarcerării lui Liviu Dragnea – mai exact, deși nu beneficiază de nicio susținere, Nicolae dă din coate și se anunță interesat de toate funcțiile aflate în joc, fie că este vorba despre șefia PSD, fie despre președinția României, pentru a da senzația că este important pe linie de partid.

În realitate, dacă tabăra Gabriela Firea-Paul Stănescu-Marcel Ciolacu se va impune la butoanele PSD, într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat (chiar și după prezidențialele din decembrie), viitorul PSD-ist al lui Șerban Nicolae – unul dintre cele mai virulente chipuri ale epocii Dragnea – este pus sub semnul întrebării. Aceasta în condițiile în care inamica sa Gabriela Firea a revenit pe cai mari atât în fruntea organizației de București (unde este arondat Nicolae), cât și la vârful partidului, chiar dacă se află în conflict deschis cu facțiunea Dăncilă-Oprișan.

Tactica lui Șerban Nicolae nu este cu nimic deosebită de cea a Olguței Vasilescu, care s-a tot anunțat, ”pe surse”, în cărți pentru șefia PSD, chiar după încarcerarea lui Dragnea, deși baronii nici nu voiau să audă de o astfel de alternativă.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.