Șerban Nicolae pune tunurile pe Vasilica pentru că nu poate ridica paloșul ca "voievozii de odinioară"


Șerban Nicolae pune tunurile pe Vasilica pentru că nu poate ridica paloșul ca "voievozii de odinioară"

Senatorul PSD Șerban Nicolae a fost întrebat luni în cadrul unui interviu la RFI dacă Viorica Dăncilă ar trebui schimbată de la șefia partidului. Întrebarea vine în contextul scorului obținut de PSD la prezidențiale, cel mai slab din istoria partidului. 

Astfel, senatorul a replicat că nu consideră că Vasilica "este liderul pe care PSD îl poate lua ca stegar, ca voievozii de odinioară, care ridicau paloșul și duceau înainte spre victorie întreaga trupă".

"Ca unul care am candidat la șefia acestui partid în urmă cu câteva luni, aș surprinde dacă aș avea o altă opinie. Din punctul meu de vedere, însă, cel care conduce acest partid, ținând cont de faptul că votanții stângii sunt votanți asumați, sunt militanți, sunt oameni care se implică, întotdeauna președintele acestui partid ar trebui să fie un om care să țină steagul sus, care să reprezinte un simbol, care să tragă după el partidul, care să dea o direcție la care militanții noștri să se alăture din convingerea pe care o are orice stângist. (...) Din punctul meu de vedere, (Viorica Dăncilă - n.r.) este un coleg cât se poate de decent, implicat, pe care te poți baza, dar mi-e greu să cred că este liderul pe care PSD îl poate lua ca stegar, ca voievozii de odinioară, care ridicau paloșul și duceau înainte spre victorie întreaga trupă", a spus senatorul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.