Singura reacție din partea Ministerului Justiției după clasarea dosarului 10 august. Băcanu: "Cei vinovați să ştie: nu au scăpat, nu vor scăpa de lege!"


Singura reacție din partea Ministerului Justiției după clasarea dosarului 10 august. Băcanu: "Cei vinovați să ştie: nu au scăpat, nu vor scăpa de lege!"

O mare parte din opinia publică dă vina și pe actuala guvernare pentru clasarea parțială a dosarului 10 august de către DIICOT, întrucât actualul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, a numit-o pe Giorgiana Hosu în funcția de procuror-șef al instituției, soțul ei fiind prieten cu "Fantoma în alb", dirijorul represiunii contra manifestanților pașnici din Piața Victoriei. 

CITIȚI ȘI: 10 august - mizerie totală! DIICOT acuză protestatarii pașnici de „complicitate” cu indivizii violenți și huliganii din galerii care au agresat forțele de ordine

Prima și singura reacție din partea Ministerului Justiției până în acest moment a venit din partea unui secretar de stat, avocatul Cristian Băcanu, președinte al PNL Sector 5, care a precizat că a participat la protestul din data de 10 august 2018, iar vinovații trebuie să știe că nu vor scăpa de răspunderea în fața legii. 

Băcanu, pe Facebook: "Nu vorbesc mult. Nu mint. Nu mă pricep la ocolitul adevărului. Despre 10 August pot spune câteva lucruri şi o voi face fără delicatețe:

1. Am fost acolo, am văzut, am fost gazat;

2. Am scris zeci de plângeri penale pro bono pentru românii brutalizați;

3. Am ascultat spre 100 de relatări cumplite.

Cei vinovați trebuie să răspundă. Toți. De la mic la mare, în special decidenții. Legea trebuie aplicată fără excepții, fără blaturi, fără menajamente. Cei vinovați să ştie: nu au scăpat, nu vor scăpa de lege!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.