Șobolani, ploșnițe și cine cu viermi la Spitalul de Copii din Cluj! Deputat USR: ”Mizeria ucide mai mult decât orice coronavirus în spitalele României!”

Șobolani, ploșnițe, și alimente cu viermi la Spitalul de Copii din Cluj Napoca. În urma unei alte vizite-surpriză, deputatul USR Emanuel Ungureanu a descoperit toate aceste grave nereguli. 

Mai mult, spitalul oferă paturi extrem de înguste pentru micii pacienți, în care mamele nu se pot odihni pe timp de noapte alături de ei.

”L-a văzut cineva în aceste zile pe Șobolanul Dominic în vizită la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca?

Copiii operați pe secția de Chirurgie din cadrul Clinicii Pediatrie 1 s-au întâlnit în luna noiembrie a anului trecut cu acest șobolan care vizita destul de des vitrina cu bunătăți de pe culoarul infect de la intrare.

L-au poreclit Dominic.

Seara, mamele îngrozite, le-au interzis odraslelor să părăsească saloanele pentru că pe scări se jucau ploșnițele și șobolanul Dominic.

Zilele acestea se pare că vietățile au revenit în spital cu ocazia zilei de 1 Martie.

Am adăugat la imaginile terifiante cu ploșnițele și șobolanii din spital, pătuțurile înguste și complet nepotrivite pentru mame și copii.”, a scris el pe pagina de Facebook. 

De asemenea, într-o altă postare, deputatul arată o filmare primită de la o mămică a cărei copil este internat în secția de Pediatrie și în care se vede cum copiii sunt hrăniți cu alimente infestate de viermi. (filmarea poate fi văzută AICI). 

”Cină cu viermi la Clinica Pediatrie 1 din Spitalul Clinic de Copii din Cluj-Napoca!

O mămică care este internată de câteva zile la etajul 2 din Clinica de Pediatrie 1 de pe Strada Moților din Cluj-Napoca mi-a scris pe facebook că la cină i s-a servit pateu cu viermi...

Mâine dimineață voi sesiza DSP Cluj care o să ne comunice din nou că mamele copilașilor bolnavi au venit cu viermii de acasă.

Seara, nestingheriți, pe scări își fac apariția gândacii, probabil vin doar în vizită să întâmpine cum se cuvine coronavirusul...

Avem nevoie la Cluj nu doar să construim urgent un spital de copii monobloc de la zero ci și să scăpăm de incompetentul manager al Spitalului de Copii, Aldea și de dinozaurul Moisescu care conduce DSP Cluj de pe vremea lui Brejnev.

Mizeria ucide mai mult decât orice coronavirus în spitalele României!”, a adăugat deputatul.

Emanuel Ungureanu cere demisia managerului unității, medicul Cornel Aldea, dar și doctorului Moisescu Goia-Mihai, directorul executiv adjunct de sănătate publică din cadrul Direcției de Sănătate:

"Dincolo de orice glume amare, cer din nou demiterea urgentă a managerului Spitalului Clinic Clinic de Copii Cluj-Napoca, Aldea și a monumentului de incompetență, Moisescu, șeful DSP Cluj!

”Incompetența și mizeria, ucid!

Este urgent să construim în Cluj-Napoca un spital de copii monobloc.

Urgent!

Am propus autorităților locale și județene, 2 parcele de teren viabile, voi mai propune încă 2!!!

Avem unde să construim, voință să fie!”, a mai scris el.