Socialiștii au tăbărât asupra ministrului Costache. Economist: "Stimați analfabeți funcțional, egalitate materială nu a existat NICIODATĂ, NICĂIERI!"


Socialiștii au tăbărât asupra ministrului Costache. Economist: "Stimați analfabeți funcțional, egalitate materială nu a existat NICIODATĂ, NICĂIERI!"

"Pacienții care au bani vor primi îngrijiri medicale mai bune decât cei săraci, a recunoscut Victor Costache, ministrul interimar al Sănătății", este o știre rostogolită zilele acestea de către socialiști pentru a speria populația în urma OUG care vizează liberalizarea sistemului de sănătate. 

În acest context, economistul Bogdan Glăvan a reacționat virulent pe Facebook la adresa propagandiștilor socialiști, atrăgând atenția că nu a existat niciodată egalitate materială, ceea ce înseamnă că nu se poate bucura toată lumea de aceleași servicii. 

Mai mult, economistul a explicat că realitatea relevă faptul că un regim care se apropie din ce în ce mai mult de socialism este caracterizat de o sporire a gradului de inegalitate între cetățeni. 

De asemenea, economistul a reliefat pe înțelesul tuturor o definiție a liberalismului: "Despre asta este liberalizarea, despre creșterea șanselor fiecăruia la o viață mai bună. Societatea normală, liberală, maximizează șansele fiecăruia de a bea pepsi, de mânca portocale, de a se trata la cei mai buni medici. Asta nu înseamnă că toată lumea se va bucura de fix aceleași servicii. Dacă ar fi așa, atunci nu ar mai munci nimeni, ar sta cu mâna întinsă ca să primească like-uri".

Redăm mesajul economistului:

"Stimați analfabeți funcțional în căutare disperată de like-uri, egalitate materială nu a existat NICIODATĂ, NICĂIERI.
Și în timpul lui Ceaușescu era inegalitate, cei cu pile și relații puteau să cumpere portocale, să bea un pepsi, să meargă la un doctor mai bun.

Și până în prezent tot așa a fost. Cutare socialist plagiator a fost în Turcia să-și bage piciorul în gips, Băsescu s-a tratat la Viena. Pe banii lor, cred. Alți români au primit îngrijiri medicale în străinătate, foarte scumpe, pe banii noștri.

Întotdeauna a fost și va fi inegalitate. Așa e și în pădure, unii copaci sunt mai stufoși și mai înalți, alții se usucă devreme.

Există totuși un fapt demn de remarcat. Cu cât ne ducem mai aproape de socialism sau de feudalism, cu atât inegalitatea este mai strigătoare la cer, cu atât unii sunt dumnezei și majoritatea doar carne de tun.

Dar de ce doar nomenclaturiștii să aibă această posibilitate? De ce nu pot și eu, care am plecat de la săpatul porumbului în școala gimnazială și am trecut pe la cititul în frig în biblioteci, de ce nu pot și eu să am acces la cele mai bune servicii? De ce nu pot și eu, pe baza meritului și a propriei mele munci, să am acces rapid la un RMN? De ce nu poate un tânăr studios să ajungă medic mai bine plătit decât dumnezeii plagiatori din sistemul socialisto-feudal? Doar fiindcă nu este nomenclaturist?

Despre asta este liberalizarea, despre creșterea șanselor fiecăruia la o viață mai bună. Societatea normală, liberală, maximizează șansele fiecăruia de a bea pepsi, de mânca portocale, de a se trata la cei mai buni medici. Asta nu înseamnă că toată lumea se va bucura de fix aceleași servicii. Dacă ar fi așa, atunci nu ar mai munci nimeni, ar sta cu mâna întinsă ca să primească like-uri".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.