SONDAJ: basarabenii consideră că R. Moldova are cele mai BUNE relații cu România și UE. Rusia, pe ULTIMUL loc


SONDAJ: basarabenii consideră că R. Moldova are cele mai BUNE relații cu România și UE. Rusia, pe ULTIMUL loc

Republica Moldova are cele mai bune relații cu România, cu UE, cu Ucraina și SUA, ultimul loc revenindu-i Rusiei.

Potrivit ziarulnational.md, așa arată datele unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, la comanda filialei din Chișinău a Institutului internațional de monitorizare a dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor membre ale Adunării Interparlamentare a CSI.

Astfel, potrivit cercetării, circa 80% dintre respondenți au arătat că Republica Moldova are relații foarte bune cu România, circa 74% - cu UE, iar 70% - cu Ucraina.

Totodată, aproape 63% consideră că Republica Moldova are relații bune cu SUA, iar circa 60% - cu Federația Rusă.

Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană sau Uniunea Euroasiatică, 37,5% ar alege prima variantă, iar 39,1% - pe cea de-a doua. Alți 11,2% nu ar vota pentru nicio opțiune.

În cadrul unui eventual plebiscit privind aderarea republicii noastre la NATO, 54,8% ar vota contra, iar 22,1% - pro.

Sondajul a fost efectuat în luna mai 2019, pe un eșantion de 1 189 de persoane.

Sursa articolului: ziarulnational.md

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.