Sondaj de ULTIMĂ ORĂ: PSDragnea se prăbușește în cursa alegerilor europarlamentare. PNL, USR și PLUS, peste PSD-ALDE

Politico.eu a publicat un nou sondaj privind alegerile europarlamentare din 2019. PSD primește o veste proastă: formațiunea politică a infractorului dublu condamnat Liviu Dragnea este în prăbușire liberă în ceea ce privește intenția de vot la europarlamentarele din primăvară.

În condițiile în care PSD ar fi obținut 29,16% în luna ianuarie, ceea ce ar însemna 11 mandate de europarlamentari, în luna februarie ar înregistra un scor de doar 25,85%, adică 10 mandate de eurodeputați. Reamintim că în 2014, la alegerile europarlamentare, PSD a obținut un număr de 16 mandate, în baza unui scor de 37,6%. Cu alte cuvinte, PSD a pierdut aproximativ 4 procente în doar o singură lună.

Cei de la PNL au parte de o ușoară creștere, față de luna precedentă. Predicțiile Politico.eu arată că PNL ar obține 22,53% (8 mandate), în timp ce în luna precedentă, liberalii erau cotați la 21,58% (8 mandate).

De o creștere are parte și ALDE. Dacă în luna ianuarie ar fi obținut 10,7% (4 mandate), în februarie, ALDE a crescut la 12,59 (5 mandate).

USR și PLUS sunt luate separat, alianța dintre cele două partide fiind una proaspătă. USR este în ușoară creștere și ajunge la 10,93% (4 mandate), în timp ce în ianuarie erau cotați la 9,62% (3 mandate). De asemenea, PLUS este cotat la 8,61% (3 mandate), în timp ce în ianuarie erau la 5,11% (2 mandate).

Pro România este în ușoară scădere. Dacă în ianuarie ar fi obținut 8,31% și două mandate, în februarie partidul ar obține 7,92% și două mandate.

Trebuie precizat faptul că în această perioadă au avut loc mișcări pe scena politică. USR și PLUS au făcut alianță, în timp ce Pro România a făcut o serie de transferuri răsunătoare. Efectele mutărilor se vor vedea, cel mai probabil, în sondajele din luna martie.

De asemenea, scorurile adunate ale PNL, USR și PLUS însumează 42,07%, în timp ce PSD-ALDE ar avea doar 38,44%.