Sondaj europarlamentare. PSD se prăbușește, ajungând la doar 21% din opțiunile de vot. PNL are un avans de 4 procente


  • Podul
  • Apr 30, 2019 12:10
  • 2503
Sondaj europarlamentare. PSD se prăbușește, ajungând la doar 21% din opțiunile de vot. PNL are un avans de 4 procente

Dacă alegerile europarlamentare ar avea loc acum, liberalii ar câştiga cele mai multe voturi – arată BAROMETRU EUROPA FM pentru luna aprilie realizat de IMAS, la comanda Europa FM.

Este pentru a doua lună la rând când PNL depăşeşte PSD în intenţiile de vot – cu aproape 4 procente, adunând mai mult de un sfert din opţiunile electoratului care anunţă că se prezintă la vot în luna aprilie: 25,6% pentru PNL.

PSD are 21,7%, iar pe locul al treilea se clasează Alianţa 2020, formată din USR şi PLUS, formaţiunea lui Dacian Cioloş, cu 16,4% – într-o scădere cu mai mult de un procent faţă de luna martie.

Cresc însă, în preferinţele alegătorilor Pro-România – formaţiunea condusă de Victor Ponta: 11,7%, UDMR si PMP: 5,6%.

În timp ce partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, mai pierde jumătate de procent faţă de luna trecută şi ajunge la 12,2%.

Click pe imagine pentru a vedea exact. 

Sursa: EuropaFm

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.