Sondaj IMAS: PNL aproape de 50%. Ponta şi Tăriceanu NU mai prind Parlamentul. PSD rămâne irelevant


Sondaj IMAS: PNL aproape de 50%. Ponta şi Tăriceanu NU mai prind Parlamentul. PSD rămâne irelevant

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, liberalii ar obţine cele mai multe voturi, un scor record de 47,4%, potrivit celui mai recent raport IMAS realizat în ianuarie pentru Europa FM.

Al doilea loc al clasamentului îi revine PSD-ul, care sare puţin de 20%, însă cea mai mare prăbușire în sondaje faţă de ultima lună din 2019 se înregistrează în dreptul partidului Pro România, condus de fostul premier Victor Ponta.

De notat că, potrivit sondajului, doar trei partide sar de pragul de 5% pentru a intra în Parlament, respectiv PNL, PSD şi USR.

Sondajul IMAS:


PNL – 47,4%

PSD – 20,6%

USR – 12,4%

UDMR – 4,7%

Pro România – 3,8%

PLUS – 3,4%

ALDE – 3,2%

PMP – 1,8%

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.