Sondaj intern al PSD: la câte procente se află sub PNL. Strategia disperată a pesediștilor pentru a nu se prăbuși


Sondaj intern al PSD: la câte procente se află sub PNL. Strategia disperată a pesediștilor pentru a nu se prăbuși

Un sondaj intern al PSD, prezentat de Hotnews, arată că PNL este situat în plin an electoral pe prima poziție cu 35%, în timp ce pesediștii ar obține 27% din voturi, iar USR-PLUS ar avea un procentaj de 18%. Totodată, PSD II (Pro România) ar fi cotat la un scor de 8%.

Cum arată ultimul sondaj intern al PSD:

1. PNL 35%

2. PSD 27%

3. USR 16%

4. PRO România 8%

5.UDMR 4%

6. PMP 4 %

7. ALDE 4%

8. PLUS 2%

Strategia PSD se bazează pe 2 paliere. În primul rând, PSD este interesat ca alegerile locale să fie organizate cât mai târziu, în toamnă, tocmai ca liberalii să piardă susținerea populației, mai ales în contextul în care ar fi aproape imposibilă majorarea cu 40% a pensiilor de la 1 septembrie, așa cum prevede o lege promovată de fostul guvern pesedist. În acest context, PNL așteaptă decizia CCR pe proiectul de lege al PSD privind prelungirea mandatelor aleșilor locali. PSD, pentru a fi avatajat electoral, a introdus în lege că Parlamentul este cel care decide data la care se organizează alegerile pentru primarii și Consilii Județene, și nu Guvernul, cum este în prezent. Parlamentarii PNL au contestat legea la CCR, iar pe 25 mai judecătorii urmează să se pronunțe.

În al doilea rând, pesediștii au precizat că vor depune o moțiune de cenzură de ochii electoratului împotriva Guvernului Orban, în realitate PSD dorind ca PNL să rămână la butoanele de la Palatul Victoria pentru a avea timp să deconteze electoral fiecare greșeală

"Interesul nostru este să rămânem în opoziție cât mai mult timp iar alegerile locale să fie împinse cât mai mult în toamnă. Sigur, nu este clar dacă acest lucru va fi posibil dar ideea unei moțiuni de cenzură este deocamdată doar un joc de imagine din postura de partid de opoziție. Este logic că nu ne dorim să picăm Guvernul. Și-au dorit guvernarea, să și-o asume acum", au explicat sursele social-democrate. (citiți AICI articolul complet) 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.