Sora mea este suspectă de COVID-19, iar statul român își bate joc de ea! Autoizolare, plânsete de copil și favoritism instituțional


Sora mea este suspectă de COVID-19, iar statul român își bate joc de ea! Autoizolare, plânsete de copil și favoritism instituțional

Sora mea este cadru medical la un cabinet aflat în incinta unei policlinici de sector. De când cu izbucnirea epidemiei ia contact, inevitabil, cu zeci de pacienți în fiecare zi. Ieri, a început să aibă simptomele coronavirusului: febră, tuse seacă, oboseală și dureri musculare. A decis să intre în autoizolare și să sune la 112 pentru a primi lămuriri.

Suspectează că are COVID-19! Nu știe de la cine ar fi putut lua, întrucât nu a avut contact direct cu un pacient care să fi declarat că a fost confirmat cu așa ceva. Dar asta nu reprezintă o certitudine! Amintiți-vă cazul Chițac, cazul fostului milițian și cazul individului care a recunoscut că a călătorit în Israel abia după ce i s-a văzut radiografia.

Sora mea a solicitat ajutorul autorităților și a primit două variante:

- Să se autoizoleze timp de 14 zile, fără să ia contact cu nimeni și, dacă starea se agravează, să cheme salvarea.

- Să meargă cu mașina personală la „Matei Balș”, însă „e nebunie” și nu i se recomandă, totuși, să facă asta. Cu alte cuvinte, să mai intre în contact și cu alte persoane pe traseul până la spital.

În momentul de față se simte stabilă. Tușește, are febră și e epuizată, dar încearcă să ia o medicamentație potrivită pentru a-și ameliora starea.

A sunat la Direcția de Sănătate Publică pentru a-și lua un concediu medical în această perioadă în care se află în autoizolare. I s-au oferit informații încâlcite, printre altele că e dificil, în calitate de cadru medical, să i se ofere acest concediu și că nu este considerată ca fiind suspectă, deși are simptomele, pentru că nu a avut un contact direct cu o persoană care a fost depistată cu Coronavirus.

Între timp Statul folosește 1000 de kit-uri de teste pentru politicieni, jurnaliști și staff-ul din Parlament. Așa că nu există o procedură care să testeze cetățenii care reclamă simptomele specifice virusului.

Stau și mă întreb, oare câți dintre cei care se află acum la domiciliu, în autoizolare, sunt ignorați de autoritățile din România?

Sper să fie bine, ea și fetița ei, care plânge și e speriată! Pot spune că, din fericire, eu și copiii mei nu am intrat în contact cu ea de aproape trei săptămâni. E îngrozitor când un membru al familiei trece prin așa ceva!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.