Sorin Avram îl DESFIINȚEAZĂ pe Dragnea: Un obraznic semianalfabet conduce PSD pe ultimul drum. Mizerabilul atac la adresa lui Ștefan Mandachi


Sorin Avram îl DESFIINȚEAZĂ pe Dragnea: Un obraznic semianalfabet conduce PSD pe ultimul drum. Mizerabilul atac la adresa lui Ștefan Mandachi

Jurnalistul și omul de televiziune Sorin Avram (fost realizator al ”Vorbește liber!”, principalul talk-show găzduit de TVR) șterge pe jos cu șeful PSD-ist Liviu Dragnea, prin intermediul unei postări pe Facebook, după ce teleormăneanul s-a pretat, vineri, la un atac de o obrăznicie incalificabilă la adresa tânărului om de afaceri sucevean, Ștefan Mandachi, constructorul primului metru de autostradă din Moldova.

Avram îl îndeamnă pe dublul condamnat Liviu Dragnea – catalogat drept semianalfabet ajuns în post de conducere – să-și doneze ”conacul făcut din câştigurile de bugetar pentru înfiinţarea unei case de copii” și să ofere unor instituții similare ”peştii din lacul Belina pe care-i mai are prin congelator”. Jurnalistul concluzionează că Dragnea conduce PSD pe cel din urmă drum.

Podul.ro vă prezintă considerațiile lui Sorin Avram.

”M-a revoltat reacţia lui Liviu Dragnea vizavi de demersul lui Ştefan Mandachi.

Pe măsură ce alegerile se apropie, iar imaginea sa şi a PSD se deteriorează, Liviu Dragnea este din ce în ce mai nervos. Iar nervozitatea îl face să fie şi mai obraznic şi mai arogant ca de obicei. Disperat de amploarea pe care a luat-o demersul tînărului om de afaceri Ştefan Mandachi, cel cu primul metru de autostradă din Moldova, domnul Dragnea a făcut ce ştie el mai bine: să fie obraznic: <Nişte şmecheri care, vezi Doamne, fac ei un metru de autostradă. La ora 12.30 a început lucrul la prima autostradă din Moldova. Ei fac circ, noi facem autostrăzi. Ei ţipă, noi dezvoltăm România. Dacă tot avea banii ăştia, putea să dea la nişte case de copii, să îi doneze undeva>.

Politicianul care şi-a pierdut de mult credibilitatea, dar şi busola, şi care este înconjurat de o grămadă de cântăreţi în strună şi de sfătuitori slab pregătiţi i-a dat ordin ministrului PSD al Transporturilor, Răzvan Cuc, să meargă astăzi la Bacău şi să scoată nişte muncitori şi utilaje în drum pentru a anunţa că au început lucrările la şoseaua de centură a municipiului. O şosea care, pe o anumită porţiune, cică ar fi autostradă. Aşa să fie, însă Ştefan Mandachi şi sutele de mii de români care susţin campania privind construirea de autostrăzi vor autostrăzi care să lege Nordul de Bucureşti şi Estul de Vest, şi nu câţiva kilometri de autostradă care să se învârtă în jurul Bacăului.

Politicianul care şi-a pierdut de mult credibilitatea, dar şi busola, nu a făcut decât să crească antipatia faţă de el şi de partidul pe care-l conduce pe ultimul drum încercând să ia faţa unui protest făcut pe persoană fizică şi care a adunat un imens capital de simpatie.

Pentru obraznicul preşedinte al PSD, tânărul care a avut o idee foarte bună pentru a-i aduce laolaltă pe cei care de ani de zile aşteaptă o ţară ca afară la ei în ţară este decât un şmecher, ca să mă exprim ca semianalfabeţii ajunşi în posturi de conducere.

Dacă ar mai fi avut o urmă de luciditate, Liviu Dragnea nu l-ar fi trimis pe Răzvan Cuc să se facă de râs la Bacău, ar fi transmis un mesaj public că înţelege demersul lui Ştefan Mandachi şi ar fi promis că Guvernul şi Parlamentul nu vor pleca acasă până când nu vor modifica legislaţia stufoasă şi contradictorie care împiedică dezvoltarea acestei ţări. O legislaţie pe care majoritatea PSD-ALDE nu a reuşit să o modernizeze în anii de când se află la guvernare, având cu totul altceva de făcut.

În ceea ce priveşte sugestia lui Liviu Dragnea făcută tânărului afacerist, acea ca banii daţi pe construirea metrului de autostradă să-i fi oferit mai bine unor case de copii, aceasta reprezintă o altă obrăznicie marca Dragnea. Banii sunt din buzunarul lui Ştefan Mandachi şi nu din bugetul de stat pe care Liviu Dragnea şi ai lui îl împart după cum îi taie capul. Decât să-i dea sfaturi domnului Mandachi legate de banii săi, domnul Dragnea ar trebui să se dea de exemplu, donându-şi conacul făcut din câştigurile de bugetar pentru înfiinţarea unei case de copii şi oferindu-le unor case de copii peştii din lacul Belina pe care-i mai are prin congelator.

Dacă cineva îl plăteşte pe Liviu Dragnea să nenorocească PSD-ul, îl plăteşte regeşte”, scrie Sorin Avram.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.