Sorina Pintea, anul trecut: ”Cred că suntem un popor de infractori”/”Mă puteți acuza de orice, dar nu de corupție”


Sorina Pintea, anul trecut: ”Cred că suntem un popor de infractori”/”Mă puteți acuza de orice, dar nu de corupție”

Anul trecut, fostul Ministru al Sănătății din Guvernul Dăncilă, Sorina Pintea, declara către jurnaliști că dânsa nu poate fi acuzată de corupție. 

Totuși, nu jurnaliștii o acuză pe doamna Pintea de corupție, ci chiar procurorii DNA, care au prins-o în flagrant cu 120.000 de lei șpagă de la o firmă pentru un contract de achiziționare de echipamente și produse de combatere a coronavirusului. (detalii AICI)

Mai mult, în luna mai a anului 2019, Sorina Pintea a participat la o dezbatere despre șpaga pe care o dau pacienții în spitale. Pintea a spus la acea vreme că e de părere că poporul român e unul "de infractori".

Am publicat pe site-ul Ministerului Sănătății modificarea amenzilor pentru măsuri ingienico-sanitare, pentru depășirea timpilor de staționare în UPU. Vă spun foarte sincer, m-a amuzat reacția unora de după și mă gândeam, sper să nu mă citeze nimeni, eu cred că suntem un popor de infractori. În momentul în care se măresc amenzile, protestăm. Păi dacă eu n-am de gând să încalc legea, de ce să fiu supărat că cresc amenzile?”, a afirmat Pintea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.