Sorina Pintea o să iasă vineri din arest! Cine sunt cele două judecătoare de la Curtea de Apel, fieful Liei Savonea, care vor da satisfacție taberei penalilor

Contestarea arestării preventive a Sorinei Pintea, care a fost decisă sâmbăta trecută de către Tribunalul București, se va judeca vineri la Curtea de Apel București, fieful fostei președintă a CSM, Lia Savonea, o apropiată a lui Liviu Dragnea și Florin Iordache.

Jurnalistul Ionel Stoica, de la ziare.com, scrie că pagina sa de Facebook că cele două judecătoare care vor analiza această speță s-au remarcat în ultimii ani prin achitări și sentințe favorabile inculpaților în dosarele instrumentate de DNA, motiv pentru care este foarte posibil ca și Sorina Pintea să fie eliberată din arest, independent de problemele de sănătate pe care le are fostul ministru PSD.

„Televiziunile infractorilor au reușit să seteze agenda publică pe cazul Sorina Pintea pe care o prezintă ca o victimă. Voiam să scriu ceva despre asta, dar îmi răsună în minte sloganurile din Piața Victoriei: „În democratie, hotii stau la puscarie!”.

Sorina Pintea o să iasă cel mai probabil mâine din arest, fără legătură cu campania mediatică, contestația este soluționată de două judecătoare care s-au remarcat în ultimii ani prin achitări și sentințe cu suspendare în dosarele DNA. Asta da repartizare aleatorie! Una dintre ele i-a achitat pe Nicușor Constantinescu (corupție) si Mariana Rarinca (șantaj), cealaltă l-a condamnat pe Radu Mazăre la 4 ani de închisoare cu suspendare, în dosarul „Retrocedărilor de pe litoral”- sentință întoarsă la Înalta Curte la 9 ani.exe”, scrie Ionel Stoica pe Facebook.

Pe de altă parte, mai spune Ionel Stoica, vestea bună în acest caz ar fi că ”dacă e trimisă în judecată, probabil procesul o să dureze foarte puțin. Sunt câțiva martori de audiat, nimic complicat, audiate interceptările eventual în ședința publică, și aia e, vine prima decizie”.

CITEȘTE ȘI: Avocata Poporului PSD a sărit ca arsă la permanent în apărarea „condamnatei la moarte” Sorina Pintea. Teatrul ieftin pus în scenă de șpăgăreasă și avocații săi venali a adunat la Antena3 toate creaturile mlaștinei politice și medicale

Reamintim că Tribunalul Bucureşti a emis, sâmbătă seara, un mandat de arestare preventivă timp de 30 de zile pe numele fostului ministru al Sănătăţii Sorina Pintea, în dosarul în care este suspectată că ar fi primit mită.

Sorina Pintea a exclamat „super tare” şi „perfect”, atunci când a aflat că va primi 120.000 de lei cu titlu de mită arată procurorii DNA în referatul cu propunere de arestare preventivă.  

Din referatul cu propunere de arestare preventivă rezultă ce s-a întâmplat înainte de organizarea flagrantului de vineri, din biroul Sorinei Pintea. Aceasta a primit banii într-o pungă neagră şi ştia exact conţinutul acesteia, aşa cum rezultă din înregistrări: „Astfel, din comunicarea purtată (.....) în biroul Sorinei Pintea de aceasta şi de suspectul (.....), rezultă fără dubiu, faptul că Sorina Pintea cunoştea foarte bine, (.....) nu doar că în punga neagră cu inscripţia “(.....)” primită de la (.....) se aflau bani, ci şi cuantumul exact al acestei sume. Totodată, în comunicare Sorina Pintea spune clar că ea nu a fost de acord cu un procent de 3% din contract şi recunoaşte că a propus un procent de 7% din contract, procent care de altfel a şi fost adus la cunoştinţă de intermediarul (.....) lui (.....) cu ocazia întalnirii din data de 26.02.2020 ce a avut loc între cei doi la sediul (.....), fapt ce demonstrează din nou de la cine a plecat cererea ce a condus la primirea acestor sume de bani necuvenite, şi anume de la Sorina Pintea. Inculpata Sorina Pintea a exclamat chiar „super tare” după ce a aflat că (.....) i-a trimis 120.000 de lei, respectiv „perfect”, după ce a aflat că (.....) a fost de acord cu remiterea procentului de 7% din contract. După ce suspectul (.....) îi comunică Sorinei Pintea faptul că s-a scăzut suma de 10.000 de euro pe care aceasta din urmă i-a primit în luna decembrie, Sorina Pintea confirmă spunând “da” ”, se arată în documentul citat. 

Sorina Pintea a săvârşit infracţiunea de luare de mită şi a fost prinsă în flagrant delict, existând posibilitatea rezonabilă ca aceasta, profitand de aceeaşi funcţie să săvârşească infracțiuni similare şi în viitor, îşi motivează procurorii DNA propunerea de arestare preventivă.