Spiritul Crăciunului bântuie gașca sexo-stalinistă: în USR s-a deschis sezonul la excluderi, scandaluri și insulte

După ce a pierdut alegerile prezidențiale în mod jalnic, fiind bătut până și de Viorica Dăncilă, domnul Dan Barna și-a “asumat“ în mod curajos acest dezastru: a refuzat să demisioneze de la conducerea USR și s-a apucat să-i lichideze pe toți contestatarii săi.

Iosif Stalin zâmbește înțelegător, așa ar fi procedat și el. Doar că domnul Barna n-are un KGB și un Gulag la dispoziție, așa că tot ce poate este să-i excludă din partid pe cei care cârtesc. Să nu mă înțelegeți greșit: nu țin cu contestatarii domnului Barna. Opoziția din USR este la fel de intolerantă și agresivă ca gașca Barna.

Eu am avertizat de mult că USR a ajuns un fel PRM, ca limbaj și atitudine politică. În primăvară, se ocupau cu linșarea celor care au susținut referendumul pentru familie. În toamnă, îi insultau pe cei care nu preaslăveau candidatura domnului Barna. Acum, se sfâșâie între ei. Cine seamănă vânt, culege furtună!

Cea mai bună glumă din această săptămână este că domnul Barna vrea să organizeze un referendum intern pentru a poziționa USR pe “centru-dreapta“. Ce proiecte de dreapta a susținut USR până acum, fiindcă eu nu-mi aduc aminte de nici unul? Nici nu am ce să îmi amintesc, USR este cât se poate de atașat statului obez, intervenționist și darnic cu pomenile, stat construit de PSD. Mai sunt, este adevărat, câțiva oameni de dreapta rătăciți prin acest partid, dar în nici un caz nu formează majoritatea. De fapt, ce vrea domnul Barna cu acest referendum ridicol este să-i împingă afară din partid pe așa-zișii “nicușoriști“ și pe cei din gruparea Cosette Chichirău.

Interesant este că, pe fondul păruielilor interne, a ieșit la iveală faptul că prea-cinstiții useriști au cam șmecherit semnăturile din campania “Fără penali“. A spus-o o domnișoară exclusă din USR fiindcă a făcut scandal pe acest subiect, nu eu. USR a făcut, deci, exact ce le reproșa celor din Coaliția pentru Familie, acuzație pe care însă nu a reușit să o probeze niciodată.

Știrea bună este că aceste scandaluri interne din USR sunt semnul panicii celor slabi și al disoluției. Indivizii realizează că, după plecarea PSD de la guvernare, nu mai au nimic de oferit. Și-au pierdut obiectul muncii. S-ar certa cu guvernul PNL, dar își dau seama că electoratul lor ar realiza că fac astfel jocul PSD și ajută la revenirea Ciumei Roșii la guvernare. Așa că se ceartă între ei, pe subiecte de foarte mare actualitate – glumesc desigur – precum sancțiunile penale pentru deținerea de droguri sau propriile lor postări de pe Facebook.

Așa cum noua configurație politică – cu PNL la putere și PSD în opoziție – a dus la disoluția PSD 2.0, condus de Ponta, așa și USR și-a cam pierdut rostul în politică. Le-aș mai cere un singur lucru: nu mai păcăliți alegătorii că sunteți de “centru dreapta“. Sunteți niște staliniști, la fel de “jmecheri“ ca și confrații din PSD. Lăsați adevărați oameni de dreapta să se adune și să ofere României o alternativă, nu mai zăpăciți cetățenii – dacă mai este vreunul care vă crede.