Stimate domnule Ion Marcel Ciolacu,


Stimate domnule Ion Marcel Ciolacu,

Numele meu este George Mioc și sunt un antreprenor român stabilit în SUA. Am fost deținut politic și, în anii `70, am fugit din țară, sătul de regimul comunist și dornic de libertate. Sunt puternic implicat în viața publică din România: sunt un om de dreapta, cu convingeri creștine, iar acum doi ani am fost unul din inițiatorii unui demers legal de desființare a PSD.

Vă scriu  urmare a unei situații neplăcute, în care este implicată organizația pe care o conduceți. După cum a relatat, pe larg, presa, PSD este beneficiarul unei substanțiale subvenții de la stat, subvenție pe care o folosește ca să plătească ziariști și “postaci“, care trolează  rețelele sociale, după modelul tovarășilor din Rusia lui Putin. Iar atunci când nu trolează, folosind adesea un limbaj agresiv și extrem de vulgar, acești “postaci“ raportează paginile de Facebook ale oamenilor de dreapta, cerând blocarea lor.

Așa se face că persoane precum Adrian Papahagi, Mihail Neamțu, Oscar Manto, Angela Tocilă, Răzvan Gheorghe sau Paul Dragoș Aligică s-au trezit cu conturile de Facebook blocate, deși respectaseră regulile comunității. În martie, am trecut eu însumi prin această experiență, fiind raportat, în valuri succesive, de postacii PSD.

Domnule Ciolacu, cunoașteți mai bine decât mine aceste fapte. Ce vă rog eu este să puneți capăt acestor practici. Ar fi un prim semn, real, palpabil, că PSD se schimbă și vrea să devină un partid social-democrat modern. Concediați armata de troli și ziariști-mercenari pe care-i plătiți din subvenția pe care o primiți de la Autoritatea Electorală Permanentă sau care lucrează, fictiv, în diverse posturi de funcționar, beneficiind de salariu din bani publici.

Un astfel de gest ar fi, repet, un prim semn de schimbare-reformă a PSD.

De asemenea, am sesizat și Ambasada SUA în legătură cu această formă de cenzură, specifică partidelor totalitare, care urmăresc să dețină controlul asupra informațiilor publice, să cenzureze și să instaureze dictatura.

Sper că veți interpreta corect mesajul meu sincer, venit dinspre un om care nu are afaceri în România și nu face decât să se lupte pentru democrație și pentru dreptul sacru la libera exprimare.

George Mioc

Domnului președinte al PSD, Marcel Ciolacu

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.