Stimați politicieni, ați uitat să spuneți „Mulțumesc!” milioanelor de români din stradă! Ei au dărâmat Ciuma Roșie!

Respectul meu milioanelor de români care, timp de trei ani, au înfruntat guvernul PSD în stradă. Care au înfruntat frigul, care i-au sfidat pe jandarmi și care, la 26 mai, au stat 10-12 ore, în ploaie, în fața unei secții de votare. Ei au dărâmat guvernul PSD, nu politrucii care au stat la căldură și au recitat lozinci la televizor. Opoziția a valorificat un moment bun și a dărâmat un guvern care, oricum, era deja putred în interior.

PSD lasă în urmă o țară devastată, la limita falimentului, cu instituții politizate cu incompetenți de la partid și cu o justiție distrusă. În Parlament, mici grupări desprinse din Ciuma Roșie – Ponta, Tăriceanu și Kelemen Hunor – fac legea. Sunt, deci, conștient, ce rea și complicată este situația. Dar asta nu justifică lașitatea unor lideri de opoziție, în frunte cu Dan Barna, lideri care vor să se ascundă la peluză și refuză să se înhame la muncă într-un moment greu. Da, e nevoie de alegeri anticipate, dar ele sunt foarte greu de organizat, iar țara trebuie guvernată zi de zi, până la constituirea, după alegeri, a unui nou cabinet.

Pe adevărații lideri politici îi vezi în momentele grele, când pare că totul se prăbușește. Unii fug – cum face USR – alții își asumă, se bat și caută soluții. Repet, România trebuie administrată 24 din 24 de ore, nu doar când strălucește soarele pe cer și domnului Barna i se asigură condițiile ideale. Până la anticipate:

- Trebuie modificată urgent legea alegerilor locale, pentru ca primarii să fie aleși dintr-un singur tur. Legea trebuie schimbată cu șase luni înainte de alegeri

- La Bruxelles, trebuie trimis un comisar competent, nu o fosilă securist-comunistă

- Vine frigul și Rusia amenință să oprească tranzitul gazelor prin Ucraina. România trebuie să fie pregătită pentru o iarnă grea fără gaze rusești.

- Trebuie luate măsuri urgente în justiție: numite conduceri cu puteri depline la Parchetul General și DNA, desființată secția specială de investigare a magistraților și anulată legea recursului compensatoriu

- Așa cum propunea PMP, legătura cu Basarabia trebuie relansată, iar viitorul guvern trebuie să înființeze un minister al relației (reunificării) cu Republica Moldova.

Dacă USR nu vrea să ia aceste măsuri să ne spună! Să afirme clar că vrea să o lase pe doamna Dăncilă sau pe Ponta sau pe Tăriceanu să pună șeful DNA.

Românii au obținut, joi, 10 octombrie 2019, o victorie fantastică. Cu un pic de curaj și inteligență, scoatem definitiv PSD din viața publică, iar pe liderii săi îi mutăm la Rahova sau Jilava. Cu politruci lași incompetenți, incapabili să valorifice acest moment bun, ne vom face de râs, iar mai devreme sau mai târziu Ciuma Roșie va renaște și va reveni la putere.