STUDIU Dragnea, lovit de propriul electorat: procentul masiv de votanți care se opun amnistiei și grațierii


STUDIU Dragnea, lovit de propriul electorat: procentul masiv de votanți care se opun amnistiei și grațierii

Liviu Dragnea și cei de la PSD primesc o lovitură chiar de la votanți. Potrivit unui studiu, peste trei sferturi din votanții PSD-ALDE-UDMR de la alegerile parlamentare din 2016 nu sunt de acord cu amnistia și grațierea.

Studiul a fost realizat în perioada 4-11 decembrie, prin metoda CATI, pe un eșantion reprezentativ național de 1064 de persoane și are o marjă de eroare de 3%, potrivit site-ului Geeks4Democracy.
Rezultatele arată că, în privința amnistiei și a grațierii, dar și a raportării la corupție, există o singură Românie în care:

-91% dintre români se opun grațierii infractorilor condamnați pentru corupție, respectiv amnistiei faptelor de corupție;
-87% dintre românii care au votat cu PSD/ALDE/UDMR la alegerile parlamentare din 2016 se opun grațierii și amnistiei;
-63% dintre români consideră că pedepsele pentru corupție sunt prea mici;
-73% dintre români consideră că viața lor este afectată de corupție în proportie mare si foarte mare;
-80% dintre români consideră că lupta anticorupție este importantă pentru ei;
-91% dintre români doresc să continuăm să fim parte a Uniunii Europene.

Studiul a fost realizat in perioada 4-11 decembrie de catre ISSPOL, prin metoda CATI, pe un esantion reprezentativ national de 1064 de persoane si are o marja de eroare de 3%, informează newsweek.ro

29 de ong-uri cer convocarea unui referendum pe justiție

Poziția populației cu privire la subiectul amnistiei/grațierii și a luptei împotriva corupției a motivat mai multe organizații civice, active în protestele de stradă care au urmat emiterii OUG 13 și, ulterior, propunerilor de modificare a legilor Justiției și a codurilor penale, să redacteze o serie de cereri adresate atât președintelui României, cât și guvernului. Organizațiile cer Președintelui României să emită de urgență decretul de organizare a unui referendum naţional prin care românii să-şi exprime voinţa cu privire la relaxarea sau înăsprirea legislației în materie penală.

Citiți AICI materialul integral

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.