SURSE: ce MESAJ i-a transmis Dragnea comisarului Corina Crețu! Dăncilă a fost ”poștărița” EXCLUSIV


SURSE: ce MESAJ i-a transmis Dragnea comisarului Corina Crețu! Dăncilă a fost ”poștărița” EXCLUSIV

Șeful PSD-ist Liviu Dragnea încearcă să descurajeze o posibilă defectare a comisarului european Corina Crețu către structurile Pro România, social-democrata fiind intens ofertată de vechii ei prieteni și colaboratori Victor Ponta și Ioan Rus, liderul de altădată al așa-zisului Grup de la Cluj.

Potrivit surselor Podul.ro, chiar premierul Viorica Dăncilă i-a transmis Corinei Crețu, înaintea Crăciunului, că Liviu Dragnea ar fi dispus să-i ofere un loc eligibil pe lista PSD pentru Parlamentul European, în pofida recentelor tensiuni și contre. Firește, Dăncilă nu a fost decât ”poștărița” șefului PSD – de notat că Dragnea și Crețu nu își mai vorbesc de ceva timp.

Precizăm că Victor Ponta și Ioan Rus i-au propus Corinei Crețu, în toamnă, să candideze la Parlamentul European pe lista Pro România, avertizând-o că Liviu Dragnea va face totul pentru a o lăsa fără un loc eligibil, chiar dacă îi va promite susținerea prin viu grai sau prin intermediari. Vă amintim că de-a lungul ultimelor trei luni, comisarul european a avut o serie de ciocniri dure cu guvernanții PSD-ALDE, dar, în special, cu adjuncții lui Dragnea, Codrin Ștefănescu și Darius Vâlcov, care s-au dedat la insulte de joasă speță și atacuri sub centură. De regulă – așa cum o probează, cu vârf și îndesat, ”epoca” Dragnea –, aceștia spun public ceea ce teleormăneanul nu își asumă oficial. În ciuda mesajului transmis de premierul Dăncilă, Crețu nu deține încă nici cea mai mica garanție că Liviu Dragnea s-ar ține de cuvânt.

Cel mai probabil, la începutul lunii februarie, Corina Crețu va face un anunț privind viitoarea sa candidatură la Bruxelles.

Dan, Manda și Plumb

Potrivit surselor Podul.ro, printre PSD-ișii care dau din coate ca să își aroge un loc eligibil pentru Parlamentul European se numără ministrul Internelor, Carmen Dan, președintele Comisiei de control a SRI, Claudiu Manda și ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb (care dacă nu ar fi avut imunitate parlamentară ar fi fost trimisă în judecată în Dosarul Belina, alături de fostul vicepremier  Sevil Shhaideh). De remarcat că România este codașă la capitolul atragerii fondurilor europene.   

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.