SURSE Guvernul Orban, pregătit să pună mandatul la bătaie pentru revenirea la alegeri locale în două tururi și desființarea SS


SURSE Guvernul Orban, pregătit să pună mandatul la bătaie pentru revenirea la alegeri locale în două tururi și desființarea SS

Guvernul Orban vrea să-și angajeze răspunderea pe un pachet de legi privind justiția, liberalii vizând abrogarea legii recursului compensatoriu, prorogarea legii privind pensionarea anticipată a magistraților, trecerea de la completele de doi la trei judecători, trecerea de la doi la patru ani la INM.

CITIȚI ȘI: Premierul Ludovic Orban schimbă tactica. OUG pe justiție, luată în calcul pentru a anihila linșajul comis de PSD

Mai mult, potrivit surselor G4media, Guvernul PNL ia în calcul să ia două măsuri extrem de importante la începutul anului 2020, prin angajarea răspunderii: adoptarea legii privind alegerea primarilor în două tururi și desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților.

Cele două măsuri pe care liberalii vor să le adopte prin asumarea răspunderii îi pot determina pe cei din PSD, ALDE și UDMR să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ludovic Orban. 

Sursele guvernamentale au precizat că indiferent de situație, pentru PNL este un joc win-win.

"Pentru noi, este un joc win-win. Fie reușim reintroducerea alegerii primarilor în două tururi și desființarea Secției speciale la începutul anului viitor, fie mergem la anticipate și rezolvăm ulterior și cele două probleme", au explicat sursele din Guvern.

De subliniat că, potrivit surselor Digi24, președintele Klaus Iohannis, prezent luni la ședința BPN al PNL, le-a transmis liberalilor un semnal pentru susținerea alegerilor primarilor în două tururi.

"În două tururi se pot obține rezultate frumoase" le-a spus șeful statului celor de la PNL, subliniind însă că "un primar bun câștigă fluierând", au zis surse participante la ședință.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.