SURSE Ponta e ținut pe la uși în Europa. Aderarea Pro România la grupul din care fac parte En Marche şi USR-PLUS, ignorată complet


SURSE Ponta e ținut pe la uși în Europa. Aderarea Pro România la grupul din care fac parte En Marche şi USR-PLUS, ignorată complet

Președintele Pro România, Victor Ponta, se chinuie să fie relevant în Uniunea Europeană, dar nu îi iese. Concret, potrivit surselor Mediafax, cererea lui Victor Ponta de a intra în noul grup politic anunțat de Guy Verhofstadt nu se află nici măcar pe agenda discuțiilor. 

Mai mult, Victor Ponta încearcă fără reușită să se întâlnească cu Nathalie Loiseau, cea care conduce cea mai puternică delegaţie din noul grup politic, delegaţia En Marche, din care fac parte ALDE, USR-PLUS, Ciudadanos.

”Victor Ponta sustine că a primit invitaţii de intrare în două grupuri politice, al socialiştilor şi noul grup format din vechiul Alde, EnMarche, USR-Plus etc. Victor Ponta nu a primit nici o invitaţie din partea grupului din care fac parte şi cei opt europarlamentari USR PLUS. El încearcă de câteva zile să se întâlnească cu Nathalie Loiseau, cea care conduce cea mai puternică delegaţie din noul grup politic, delegaţia En Marche, din care fac parte ALDE, USR-PLUS, Ciudadanos. A fost refuzat de capul de listă al En Marche pentru că nu există nici o dorinţă a comitetului de negociere să aducă Pro Romania în grup mai ales că acesta şi-a afirmat dorinţa in timpul campaniei electorale să facă parte din grupul socialiştilor acolo unde sunt şi europarlamentarii PSD”, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice de la Bruxelles din proximitatea negocierilor pentru formarea noilor grupuri politice.

În acest moment noul grup din PE, al treilea ca număr de parlamentari, are formată o echipă intermediară de conducere şi negociere formată din patru europarlamentari, printre care Nathalie Loiseau şi Dacian Cioloş, iar cererea lui Victor Ponta de a se alipi la noul grup nici măcar nu a mai fost pusa pe agenda discuţiilor, au mai precizat sursele citate.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.