SURSE: PSD-ista Andreea Cosma, condamnată la 4 ani de închisoare în primă instanță, e în cărți pentru postul de consul general la Salonic!


SURSE: PSD-ista Andreea Cosma, condamnată la 4 ani de închisoare în primă instanță, e în cărți pentru postul de consul general la Salonic!

Deputata PSD Andreea Cosma - condamnată la 4 ani de închisoare în primă instanţă - ar fi în cărţi pentru postul de consul general la Salonic după ce, săptămâna trecută, Sabina Şomăcescu a fost rechemată de la post şi numită consul general la Toronto, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

Aceasta n-ar fi singura mişcare de acest gen a încă-guvernului Dăncilă, acuzat puternic de Opoziţie că, pe ultimele zile de mandat, aranjează contracte şi sinecuri pentru apropiaţi. Astfel, nu mai demult de luni, Guvernul demis Dăncilă şi-a trimis purtătorul de cuvânt, pe fostul jurnalist Nelu Barbu, în postul de consul general la Shanghai.

Însă, în acest moment există semne de întrebare legate de competenţa executivului de a numi consuli generali, dat fiind faptul că după moţiunea de cenzură guvernul este interimar şi are dreptul de a se ocupa doar de gestiunea curentă a problemelor, arată sursa citată.

Andreea Cosma a fost condamnată în decembrie anul trecut la 4 ani de detenţie efectivă pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul Ciuperceasca, fiind acuzată că, în calitate de notar, ar fi legalizat înstrăinarea frauduloasă a unei părţi a parcului industrial Plopeni din Prahova. Sentinţa nu este însă definitivă.

Şi tatăl Andreei Cosma, fostul baron PSD de Prahova, Mircea Cosma şi fratele ei, fostul deputat PSD Vlăduţ Cosma au fost condamnaţi la 8 ani şi, respectiv, la 5 ani de închisoare. Sentinţa a fost însă clasată în urma suspiciunilor de fabricare de probe lansate de Secţia Specială la adresa foştilor procurori DNA Lucian Onea şi Mircea Negulescu - zis Portocală, iar procesul se rejudecă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.