SURSE Tudorel Toader, înfrângere parțială în cazul revocării lui Augustin Lazăr. Decizia ÎCCJ


SURSE Tudorel Toader, înfrângere parțială în cazul revocării lui Augustin Lazăr. Decizia ÎCCJ

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât ca procesul prin care Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare a sa din funcția de procuror general de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, să fie judecată la Curtea de Apel din Alba Iulia, potrivit G4Media.

Tudorel Toader l-a acuzat de multe ori pe Augustin Lazăr că, prin acest proces, încearcă să tragă de timp și l-a acuzat că nu cunoaște reguluile de competență.

„Reprezentantul Ministerului Justiției a susținut în timpul procesului, pentru a susține ideea judecării procesului la București, că litigiul nu este între persoane fizice, Augustin Lazăr și Ministrul Justiției, Tudorel Toader, ci între 2 persoane juridice, Procurorul General al României și Ministerul Justiției.

Pe de altă parte, avocatul lui Augustin Lazăr, Ovidiu Podaru, a susținut că în litigiul actual este stipulat clar cine sunt părțile: reclamant persoană fizică Augustin Lazăr,, cu domiciliul în Alba Iulia, și pârât Ministerul Justiției. Astfel, acesta a făcut diferența între domiciliul unei persoane fizice și sediul unei persoane juridice, pentru a susține ca litigiul să se judece la Alba”, relevă G4media.ro

Procesul vine pe fondul cererii de suspendare a procedurii de revocare inițiată de ministrul Justiției, de către Augustin Lazăr în noiembrie 2018, la Curtea de Apel Alba.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.