SURSE Tudorel Toader, înfrângere parțială în cazul revocării lui Augustin Lazăr. Decizia ÎCCJ

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât ca procesul prin care Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare a sa din funcția de procuror general de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, să fie judecată la Curtea de Apel din Alba Iulia, potrivit G4Media.

Tudorel Toader l-a acuzat de multe ori pe Augustin Lazăr că, prin acest proces, încearcă să tragă de timp și l-a acuzat că nu cunoaște reguluile de competență.

„Reprezentantul Ministerului Justiției a susținut în timpul procesului, pentru a susține ideea judecării procesului la București, că litigiul nu este între persoane fizice, Augustin Lazăr și Ministrul Justiției, Tudorel Toader, ci între 2 persoane juridice, Procurorul General al României și Ministerul Justiției.

Pe de altă parte, avocatul lui Augustin Lazăr, Ovidiu Podaru, a susținut că în litigiul actual este stipulat clar cine sunt părțile: reclamant persoană fizică Augustin Lazăr,, cu domiciliul în Alba Iulia, și pârât Ministerul Justiției. Astfel, acesta a făcut diferența între domiciliul unei persoane fizice și sediul unei persoane juridice, pentru a susține ca litigiul să se judece la Alba”, relevă G4media.ro

Procesul vine pe fondul cererii de suspendare a procedurii de revocare inițiată de ministrul Justiției, de către Augustin Lazăr în noiembrie 2018, la Curtea de Apel Alba.