SURSE Un nou eșec diplomatic pentru România? Ministrul francez de Externe și-ar fi anulat întrevederea cu Meleșcanu

Eșecurile diplomatice se țin lanț pentru România. Putem vorbi în continuare de efectul Dăncilă și în cazul următor? Amintim că mascota lui Dragnea de la Palatul Victoriei a anunțat după cum i-a venit iei în minte că Guvernul României va muta Ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, iar ulterior a revenit asupra mesajului spunând că ar fi fost de fapt doar o opinie personală.

Consecințele nu au întârziat să apară. Regele Iordaniei și-a anulat luni vizita în România, iar marți Tăriceanu a primit vestea că i-a fost amânată vizita în Maroc.

Valul de vești proaste pentru România nu s-a terminat. Deschizătorul de listă al PNL la europarlamentare, Rareș Bogdan, informează, potrivit surselor, că ministrul de Externe francez a anulat întrevederea cu Teodor Meleșcanu, ce urma să aibă loc la New York la ONU.

"Încă o ușă trântită în nasul PSD-ALDE (întrebam ieri unde se va sfârși unda diplomatică de șoc): aud pe surse că Jean Yves Le Drian, ministrul francez de Externe, a anulat întrevederea cu Meleșcanu. Azi era programată o bilaterală la New York, la ONU. Rușine după rușine cu acest Guvern nedemn de România!", a scris Rareș Bogdan pe Facebook.