Tăriceanu, lăsat oficial pe din afară de PSD în ecuația prezidențialelor. PSD II se va coaliza, cel mai probabil, cu PSD III în cursa către Cotroceni

S-a mai terminat o etapă privind calculele din ecuația prezidențialelor. PSD a decis în CEx că va merge cu un candidat propriu la alegerile prezidențiale din data de 10 noiembrie. 

De asemenea, conducerea partidului a fost mandatată să poarte discuții cu ALDE și Pro România pentru a obține susținere pentru candidatul PSD.


Cu toate acestea, lucrurile se complică în coaliția guvernamentală PSD-ALDE. ALDE nu va susține prezidențiabilul PSD conform poziției consilierului lui Tăriceanu, iar astfel există posibilitatea să se rupă și coaliția guvernamentală. Potrivit lui Cătălin Harnagea, ALDE va merge împreună cu Pro România la prezidențiale. 

”Noi avem candidat! Candidatul nostru este domnul Călin Popescu Tăriceanu. Săptămâna viitoare vom anunța oficial și foarte probabil vom merge în alegerile prezidențiale în alianță cu Pro România”, a spus Cătălin Harnagea, consilierul lui Călin Popescu Tăriceanu la Antena 3.