Tăriceanu nu vrea să intre la guvernare, dar condiționează sprijinul pentru viitorul guvern


Tăriceanu nu vrea să intre la guvernare, dar condiționează sprijinul pentru viitorul guvern

Partidul lui Tăriceanu i-a spus Președintelui Klaus Iohannis, vineri, la consultările de la Cotroceni pentru formarea unui nou Guvern, că în opinia formațiunii sale cea mai bună varianta este un guvern monocolor PNL și acest Guvern va fi sprijinit, dar cu o serie de condiții.

„I-am spus clar președintelui că vom susține această formulă. Noi nu intenționăm să facem parte dintr-o formulă de guvernare, dar putem da sprijin la votul de investitură. Avem însă condiții pentru acest sprijin, le vom prezenta premierului propus. Nu este un cec în alb pe care îl dăm viitorului guvern. Anticipatele nu sunt o soluție fezabilă.

Există zvonuri în spațiul public, nu vom fi de acord cu nicio măsura care sa vizeze tăieri de pensii sau salarii, există soluții economice care să permită asigurarea cadrului salarial pentru anul viitor, asta presupune intrarea în pâine a noului guvern cât mai rapid. Așteptăm din partea președintelui cât mai rapid desemnarea unui premier, consultările cu acesta și în termenul de 10 zile să vină în Parlament cu componenta guvernului și programul de guvernare”, a spus Calin Popescu Tăriceanu, după consultări.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.