Tăriceanu-Ponta, un nou cuplu politic. Amândoi vor candidat comun la prezidențiale din partea PSD-ALDE-PSD II


Tăriceanu-Ponta, un nou cuplu politic. Amândoi vor candidat comun la prezidențiale din partea PSD-ALDE-PSD II

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că a discutat cu liderul Pro România, Victor Ponta, despre propunerea acestuia ca PSD, ALDE și Pro România (PSD II) să meargă în alegerile prezidențiale cu un candidat comun și consideră că aceasta ar fi ”„cea mai bună soluție”.

Am evaluat variantele pentru prezidențiale și confirm ce a spus el. (...) Cea mai bună soluție este de a avea un candidat unic”, a comentat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu, întrebat dacă crede că ar putea fi candidatul agreat, a răspuns că există tatonări mai vechi în privința alegerii unui candidat comun, însă timpul îi presează să găsească o soluție cât mai repede, a adăugat el. 

Victor Ponta a declarat pentru Digi24.ro că Pro România își dorește ca la alegerile prezidențiale partidul său să aibă un candidat comun cu PSD și ALDE.

Liderul Pro România l-a nominalizat în acest sens pe Sorin Cîmpeanu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.