Tăriceanu transformă candidatura la prezidențiale într-o telenovelă și lansează un atac către Realitatea TV și alte instituții media: "Sunt instrumentele unei dezinformări"

Călin Popescu Tăriceanu începe și el meciurile ieftine cu presa pentru a nu se lăsa mai prejos față de abordările de bădăran pe care le are Dragnea în raport cu jurnaliștii. 

Concret, președintele ALDE atacă Realitatea TV și alte instituții media care au transmis că va candida la alegerile prezidențiale din 2019. Mai mult, Tăriceanu continuă într-o notă paranoică tipică coaliției PSD-ALDE insinuând că Realitatea TV și celelate instituții media despre care bate apropo ar deservi interese nedemocratice. 

"Decizia privind candidatura mea la Președinția României nu se ia când anunță propaganda altor state și presa care dezvoltă astfel de manipulări. Realitatea Tv și alte instituții media care preiau sistematic asemenea mesaje devin, cu sau fără voie, instrumentele unei dezinformări nocive pentru statul român.

Remarc o tendință de implicare a unor factori de influență străini, din zone aflate în afara democrațiilor consolidate, în disputele politice din Europa și Statele Unite.

Indiferent care sunt simpatiile și antipatiile pe plan intern, cred că avem toți responsablitatea de a descuraja astfel de acțiuni", a scris Tăriceanu într-o postare pe Facebook.