Tensiuni în USR pe marginea candidaturii lui Nicușor Dan. Barna respinge acuzațiile și spune că „E previzibil ca el să fie candidatul USR”


Tensiuni în USR pe marginea candidaturii lui Nicușor Dan. Barna respinge acuzațiile și spune că „E previzibil ca el să fie candidatul USR”

Dan Barna, liderul USR și candidat la prezidențiale din partea alianței USR-Plus, a intervenit pentru clarificarea unor relatări de presă potrivit cărora situația în interiorul formațiunii sale ar fi la nivel de revoltă după decizia de amânare a unei hotărâri cu privire la susținerea candidaturii lui Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei.

G4media: mai mulți membri în conducerea centrală a USR, Biroul Național (BN), sunt revoltați după decizia de amânare a desemnării candidaților care nu sunt membri de partid la alegerile locale de anul viitor, acuzând majoritatea ”la mustață” controlată de Dan Barna că vrea practic să îl scoată pe Nicușor Dan din cursă pentru a-l favoriza astfel pe Vlad Voiculescu, candidatul PLUS. Decizia BN al USR vine după ce membrii USR București au votat în cadrul unui referendum intern ca Nicușor Dan să fie candidatul susținut de partid pentru a candida la alegerile locale de anul viitor pentru funcția de primar general al Capitalei.

Dan Barna pentru g4media.ro: „Decizia Biroului Național nu este împotriva lui Nicușor Dan, ci dimpotrivă. Vreau ca USR să învețe din experiența mea. Am fost contestat după alegerea în funcția de președinte al partidului, iar contestațiile s-au judecat vreme de aproape doi ani. Partidul aproape că nu a putut candida la europarlamentare. E un lucru legitim și firesc să convocăm Comitetul Politic pentru a adopta un regulament referitor la susținerea candidaților independenți. Mai există perspectiva de a susține candidați independenți și în alte orașe. Riscăm să intrăm într-o sarabandă de contestații. Nu vreau să pățească și Nicușor ce am pățit eu”.

Liderul USR a mai spus că această problemă nu ar fi existat dacă Nicușor Dan era membru USR.

”Eu l-am invitat pe Nicușor Dan cu fiecare ocazie, o fac și acum, îl invit să se înscrie în USR. El vrea independent, îi respectăm decizia”, a precizat el.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.