Teodorovici continuă EPURĂRILE: Ionuț Mișa, schimbat de la conducerea direcției mari contribuabili din ANAF


Teodorovici continuă EPURĂRILE: Ionuț Mișa, schimbat de la conducerea direcției mari contribuabili din ANAF

Fostul ministru de Finanțe Ionuț Mișa, care se retrăsese în poziția strategică de șef al Direcției de Administrare a Marilor Contribuabili, a fost înlocuit din această funcție.

Mișa a fost ministru de Finanțe între iunie 2017 și decembrie 2017, după care din martie 2018 în ianuarie 2019 a fost șeful ANAF. La începutul anului 2019, el a fost demis de la conducerea ANAF și înlocuit cu o persoană apropiată lui Darius Vâlcov, Mihaela Triculescu.

Imediat ce Dragnea a intrat la pușcărie, guvernul Dăncilă a dat-o afară pe Triculescu și a repus-o în funcție pe Mirela Călugăreanu, care a condus ANAF între iulie 2017 și martie 2018.

Acum, a venit rândul lui Ionuț Mișa să fie scos din funcția extrem de importantă pe care o deținea în ANAF. Dragnea l-a apărat în repetate rânduri, public, pe Mișa în conflictele cu Teodorovici.

În locul lui Mișa, direcția mari contribuabili a fost preluată, pentru șase luni, prin detașare, de către Laura Nasta.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.