Teodorovici continuă meciul obsesiv cu investitorii străini: "Nu face nimeni investiţii în România pentru că iubeşte România"

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a lansat marți un mesaj dur la adresa investitorilor străini în cadrul unei conferințe la care au participat și reprezentanții BNR.

„Nu face nimeni investiţii în România pentru că iubeşte România, ci pentru că face business, că e bancă, că e companie”, se arată iritat Eugen Teodorovici.

Mesajul ministrului vine în urma criticilor din partea mediului de afaceri cu privire la OUG 114, ordonanța adoptată anul trecut în legătură cu instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene.

„Dimineaţă am avut discuţie cu o mare companie, prezentă şi în România, pe 114, discuţii despre ce au de gând să facă, planurile de viitor, investiţii pe care vor să le facă în România, dorinţa de a modifica 114 pe anumită zonă în continuare. Deschidere la dialog am zis că există şi din partea ministrului de resort şi din partea mea ca ministru de Finanţe, care trebuie să fie preocupat ca să vină în România orice fel de investiţie, e logic să fie aşa. Dar mai uşor cu faptul că, dacă nu schimbaţi, plecăm sau nouă ne place România, de aia investim. Să lăsam vorbele astea frumoase. Nu face nimeni investiţii în România pentru că iubeşte România, ci pentru că face business, că e bancă, că e companie. Trebuie să găsim interesul comun ca un business să fie profitabil pentru ambele părţi. Doar pentru unul nu se poate sau cel puţin, nu se mai poarte”, a declarat Eugen Teodorovici.