Testamentul PROPACT, Sindicatul ţăranilor care s-a bătut cu FSN-iștii lui Iliescu pentru RESTITUIREA proprietăţilor furate de comunişti


Testamentul PROPACT, Sindicatul ţăranilor care s-a bătut cu FSN-iștii lui Iliescu pentru RESTITUIREA proprietăţilor furate de comunişti

PROPACT – Sindicatul Naţional al Ţăranilor şi al Proprietarilor Români de pretutindeni – va împlini, pe 9 mai 2019, 26 de ani de existenţă zbuciumată.

PROPACT s-a luptat, alături de CDR, pentru reconstituirea şi restituirea integrală a tuturor proprietăţilor furate de comunişti proprietarilor români de pretutindeni, din 1945 până astăzi. S-a luptat, după Revoluţia din Decembrie 1989, cu criptocomuniştii care i-au înlocuit pe comuniştii lui Dej şi ai lui Ceauşescu şi care au făcut tot ce le-au stat în putere ca să nu rezolve problema de viaţă a românilor – problema ,,restitutio in integrum”.

Profesorul Dan Drăghici, întemeietorul şi preşedintele PROPACT a scris în toate ziarele centrale, judeţene, în ziarele internaţionale, a vorbit ani la rând la ,,Radio România”, la ,,Radio Antena Satelor”, la ,,Radio BBC”, la ,,Radio Europa Liberă”, la ,,Radio Vocea Americii”, la TVR şi la alte posturi de televiziune naţionale şi judeţene, dar degeaba. Toate legile de restituire a proprietăţilor au fost legi de expropriere şi NU de repunere integrală în posesie a proprietăţilor furate.

După 2010 au urmat anii cei mai grei pentru PROPACT. Zecile de mii de membri au decedat, alţii s-au îmbolnăvit, alţii au plecat în străinătate. Profesorul Dan Drăghici nu a mai putut să reziste, dându-le în primire PROPACT unor tineri.

De peste şapte ani, Drăghici lucrează la strângerea, ordonarea şi clasificarea materialelor în vederea elaborării cărţii: ,,PROPACT – Miracolul Ţărănimii Române”. Va fi cu o carte emblematică pentru istoria reală, neidilizată a ţăranului român, a proprietarilor români de pretutindeni.

Cartea va avea peste 1 000 de pagini, cu peste 800 de imagini, portrete, hărţi, documente foarte vechi de proprietate, grafice, peste 10 000 de nume ale fondatorilor şi membrilor PROPACT din 1993 până astăzi, reproduceri masive din presa centrală şi judeţeană vizavi de PROPACT, reproduceri ale unor distinşi oameni de ştiinţă vizavi de agricultură, de ţărani, de satul românesc, portrete ale scriitorilor, ale savanţilor români – toţi fii de ţărani; Biserica Ortodoxă şi cea Catolică au un spaţiu mare în carte. Marii arendaşi, arendaşii mijlocii şi mici, oameni de afaceri din agricultură şi silvicultură, structurile europene cu care PROPACT a avut legături directe vor da forţă cărţii.

Acum, PROPACT îi anunţă pe membrii şi fondatorii PROPACT care mai trăiesc, pe copii şi nepoţii celor decedaţi, că la sfârşitul lunii martie 2019 cartea va fi tehnoredactată. Aşa că face apel la toţi aceia care vor considera că merită să aibă această carte în format digital (la început) să trimită foarte repede adresele de email ale lor, ale copiilor şi nepoţilor lor, ale prietenilor lor, unde vor să putea primi cartea în format digital.

Îi rugăm încă odată pe cei care sunt urmaşii celor decedaţi  – cei care au fost preşedinţi ai filialelor judeţene, orăşeneşti şi comunale PROPACT să trimită pe emailul [email protected] sau prin poştă la Căteasca 135 judeţul Argeş – prof. Dan Drăghici, pozele lor şi un scurt CV pentru că spaţiul cărţii este rezervat special pentru ei.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.