Theodor Paleologu, mesaj dur pentru regizorul anti-botniță Cristi Puiu. „Putea să întrebe, îi dădeam bibliografie: Masca de protecție nu este un semn al Anticristului”


Theodor Paleologu, mesaj dur pentru regizorul anti-botniță Cristi Puiu. „Putea să întrebe, îi dădeam bibliografie: Masca de protecție nu este un semn al Anticristului”

Fostul candidat la Cotroceni Theodor Paleologu îl critică dur și-l ironizează caustic pe regizorul Cristi Puiu, ieșit la protestul anti-botniță de la Piața Universității, de sâmbătă, alături de mai multe figuri publice controversate. Regizorul, aflat recent în centrul unei alte controverse după ce în discursul său de la TIFF a vorbit despre lipsa de justificare a măștii și trauma pe care ar produce-o spectatorului-purtător, s-a fotografiat umăr la umăr cu Iulian Capsali, un regizor fără filmografie, cunoscut mai degrabă ca antivaccinist și putinist virulent în social media, și Răzvan Constantinescu, un medic ieșean controversat, membru ALDE, în prezent vocea medicală cea mai stridentă împotriva obligativității purtării măștilor ca măsură de prevenție împotriva răspândirii noului coronavirus.

„Este chiar căzut din lună Cristi Puiu de nu știe nimic despre cei doi scelerați în compania cărora s-a pozat? Sau pur și simplu n-a priceput cele "Trei dialoguri" ale lui Vladmir Soloviov? Putea să întrebe, îi dădeam bibliografie: masca de protecție nu este un semn al Anticristului...”, a scris Theodor Paleologu pe pagina sa oficială de Facebook.

Câteva sute de persoane s-au strâns, sâmbătă după-amiază în Piața Universității, dar și în Piața Victoriei, pentru a protesta față de restricțiile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, mai ales în cazul școlilor unde purtarea măștilor este obligatorie pe tot parcursul cursurilor. Majoritatea protestatarilor au venit cu fețele neacoperite de măști, nu s-au distanțat fizic unii de alții, iar mulți erau însoțiți și de copii, în condițiile în care sunt interzise adunările mai mari de 100 de persoane în stare de alertă, iar masca, alături de distanțarea socială și o igienă corespunzătoare a mâinilor, împiedică răspândirea coronavirusului conform specialiștilor.

Medicii s-au declarat șocați și îngrijorați, pentru că astfel de adunări (fără mască, fără distanțare) pot duce la focare. Guvernul a anunțat ulterior că nu are de gând să renunțe la obligativitatea purtării măștii în școli.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.