Timmermans, mirat de anunțul OUG date de Toader pe legile justiției: "Nu știam că va fi adoptată"


Timmermans, mirat de anunțul OUG date de Toader pe legile justiției: "Nu știam că va fi adoptată"

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans: Nu am știut despre OUG pe justiție adoptată azi, nu am fost informați de guvern

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat marți că nu a fost anunțat de Guvernul României în privința OUG adoptate astăzi, potrivit G4Media.

Întrebat cum comentează faptul că guvernul Dăncilă a adoptat o nouă ordonanță de urgență pentru modificarea legilor justiției, Timmermans a spus: ”Înainte de a putea comenta trebuie să văd care e OUG. Nu știam că va fi adoptată, o să mă uit deîndata ce voi ajunge la birou”.

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a anunțat, marți, după ședința de Guvern, că executivul a adoptat două ordonanțe de urgență în domeniul justiției: una în ce privește înființarea Parchetului European și a doua care modifică legile justiției. O modificare importantă anunțată de ministrul Toader permite și judecătorilor care au fost procurori să candideze la funcțiile de rang înalt din Parchetul Genera: procuror general, șef DIICOT, șef DNA sau adjuncții acestora. Interimatul pe funcțiile de conducere nu poate depăși 45 de zile, avizul pentru numirea în funcții se mută de la secția de procurori, ostilă guvernului, la plenul CSM, controlat de gruparea Savonea.

VEDEȚI VIDEO AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.