Toader ar putea fi tras la răspundere de Comisia de disciplină a Baroului Iași: "Ultimele manifestări publice constituie afronturi la adresa avocaturii românești"


Toader ar putea fi tras la răspundere de Comisia de disciplină a Baroului Iași: "Ultimele manifestări publice constituie afronturi la adresa avocaturii românești"

Decanul Baroului Iași, avocatul Marius Striblea, consideră că ultimele manifestări publice ale ministrului Justiției, Tudorel Toader, membru al Baroului Iași, constituie „afronturi la adresa avocaturii românești“ și că va evalua oportunitatea discutării trimiterea acestuia în fața Comisiei de disciplină a Baroului Iași.

Având în vedere ultimele manifestări publice ale domnului Toader Tudorel, avocat suspendat, legitimat în cadrul Baroului Iași, manifestări ce constituie, fără echivoc, afronturi la adresa avocaturii românești, în calitate de Decan al Baroului Iași, voi evalua oportunitatea discutării în Consiliul baroului a sesizării Comisiei de disciplină.

Constatând, totodată, faptul că domnia sa face grave confuzii în materia apărării din oficiu, fapt impardonabil ținând cont de funcția pe care acesta o ocupă, voi analiza necesitatea ca, în cadrul eventualei cercetări disciplinare, să verificăm dacă aceste confuzii au fost datorate unor ieșiri emoționale de moment sau reflectă o carență în pregătirea domniei sale, ceea ce ar afecta grav calitatea unei eventuale prestații în cadrul profesiei de avocat“, a scris decanul Baroului Iași pe Facebook, informează g4media.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.