Toader nu-i dă satisfacție lui Dragnea printr-o demisie. Ministrul Gargamel refuză în continuare să acrediteze doi jurnaliști incomozi la instituția pe care o conduce după aberante reguli personale


Toader nu-i dă satisfacție lui Dragnea printr-o demisie. Ministrul Gargamel refuză în continuare să acrediteze doi jurnaliști incomozi la instituția pe care o conduce după aberante reguli personale

Bântuind prin Parlament alături de niște studenți de la Iași ușor jenați de prezența presei și cu răni în zona gurii, în zonele din care i-au fost extirpate guguloaiele inestetice, Tudorel Toader a precizat că își va îndeplini atribuțiile de ministru „până când în Monitorul Oficial apare cu nume, prenume alt ministru”. „De ce? Pentru că este un principiu care spune că trebuie să asiguri continuitatea activității autorității. Eu nu pot să mă duc acuma să închid biroul, să zic am auzit că mă remaniază...este o activitate continuă”, a explicat Toader.

Ministrul Justiției, autor al infamei OUG 7, care a provocat cele mai ample proteste ale magistraților din ultimii ani, a exclus categoric varianta unei „demisii de onoare”, deși nu mai are susținerea principalului partid al coaliției de guvernare, ba chiar fiind tocat cu agresivitate, în spațiul public, de reprezentanți ai PSD și acoliții acestora din găștile penale.

 „Demisiile nu sunt numai din onoare. Demisiile sunt din foarte multe considerente. Eu am trecut prin multe experiențe profesionale, dar niciodată nu am abandonat obligațiile pe care mi le-am asumat. Categoric, e prerogativa dânșilor să spună: ”Domnule, noi avem alt ministru!”. Foarte bine, nicio problemă!”, a mai spus Toader.

În ce privește acreditările la Ministerul Justiției respinse pentru jurnaliștii Ionela Arcanu (Realitatea TV) și Ovidiu Oanță (Protv), ministrul a evitat un răspuns clar și a trântit o abureală tipică discursurilor sale de fost activist comunist: „Am zece acreditări de la unele televiziuni...Dar nici ca dânsul să-mi suprapună peste mine când eu vorbesc, el să nu-l intereseze să mă asculte pe mine, să-l intereseze să-l auziți voi pe dânsul. Sunt niște reguli de decență, de deontologie, cum vreți. Când va schimba comportamentul, atitudinea, sigur, evident, o schimb și eu...”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.