Tot ce pot face militarii ruși în Siria e să se facă de râs în fața armatei SUA! A patra misiune rusească EȘUATĂ lamentabil în numai opt zile


  • ACP
  • Jan 26, 2020 22:30
  • 5227
Tot ce pot face militarii ruși în Siria e să se facă de râs în fața armatei SUA! A patra misiune rusească EȘUATĂ lamentabil în numai opt zile

Încercările insistente ale militarilor ruși de a câștiga controlul asupra câmpurilor petroliere din Siria, aflate în partea de nord-est a țării, reprezintă o imagine evidentă a neputinței acestora în fața armatei americane. În ultimele opt zile, rușii au încercat de patru ori, ceea ce denotă disperare, să ajungă în zonele de extracție, transport și depozitare a petrolului din Siria, pentru a prelua controlul acestora, dar de fiecare dată au fost întorși din drum de militarii americani ori de patrulele militanților kurzi YPG din regiune.

Deși cea mai mare parte a armatei SUA din Siria a fost retrasă la ordinul președintelui Trump, întâi în decembrie 2018, după ce a fost declarat înfrânt Statul Islamic, apoi în octombrie anul trecut, înaintea operațiunii Primăvară Păcii (lansată de armata turcă în nordul Siriei), câteva unități militare americane au rămas pentru a păzi câmpurile petroliere să nu cadă în mâinile vreunei grupări teroriste rămase în zonă, ori în mâinile rușilor.

CITEȘTE și Militarii americani au blocat accesul trupelor rusești la un câmp petrolier din nord-estul Siriei. Rușii nu au crâcnit în fața forțelor SUA și a kurzilor YPG

Duminică a avut loc cea mai recentă întâlnire între militarii celor două armate, zece transportoare blindate americane oprind un convoi format din blindate aparținând armatei ruse, care se deplasa către autostrada M4, la vest de provincia Al-Hasakah, unde se află un câmp petrolier important.

Încercând să câștige disputa cu militarii americani, comandamentul rus din Siria a dispus trimiterea unui elicopter de luptă către locul unde avea blocate vehiculele blindate, dar nici asta nu a ieșit bine pentru ruși, reacția imediată a părții americane fiind să trimită două elicoptere de lupta care au forțat aparatul de zbor rusesc să aterizeze. Depășiți de situație, militarii ruși s-au întors la bază, înregistrând a patra misiune eșuată în față militarilor americani.

Până acum nu s-a ajuns la o confruntare cu armele între militarii celor două armate, deși rușii presează constant, încercând să intimideze ori să găsească un punct slab în apărarea americană a regiunii unde sunt câmpurile petroliere. Misiunile eșuate ale rușilor arată însă că tot ce pot reuși aceștia în fața militarilor americani din Siria e să se facă de râs în mod repetat – mai multe detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.