Totul pentru rating: Antena 3 continuă să-i hărțuiască pe părinții Alexandrei, în ciuda dorinței lor de a fi lăsați în pace


Totul pentru rating: Antena 3 continuă să-i hărțuiască pe părinții Alexandrei, în ciuda dorinței lor de a fi lăsați în pace

Jurnalista Carmen Dumitrescu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care îi acuză pe jurnaliștii de la Antena 3 că hărțuiesc familia Alexandrei Măceșanu, asta în ciuda faptului că părinții fetei au spus explicit că vor să fie lăsați în pace de către presă.

Potrivit jurnalistei, un reporter Antena 3 îi aștepta pe membrii familiei Măceșanu în fața sediului poliției Caracal.

 «Noi suntem aici, în fața poliției din Caracal și așteptăm să iasă părinții Alexandrei. » ( reporter Antena 3)

Băi hienelor, părinții Alexandrei v-au rugat să îi lăsați dracului în pace! Chiar e așa greu să înțelegi că munca unui jurnalist la fața locului unei crime nu e aia de urmări familia victimei, ci de a urmări criminalul și, eventual, familia lui?”.

Tatăl Alexandrei declara anterior că: "Asta este prima și ultima declarație pe care o fac. Vreau sa fiu lăsat în pace, si eu și familia mea. Nu vrem sa mai fim hartuiți, nu vreau sa mai fim vânați”.

Comportamentul acesta mediatic disprețuitor ne amintește de faptul că în urmă cu o săptămână jurnaliștii de la Antena 3 filmau în mod cinic prin gard reacţiile rudelor la aflarea morții Alexandrei, încălcând practic Art. 72 din Codul Civil privind Dreptul la demnitate.

Atunci am avut mai multe reacții de revoltă pe rețelele de socializare fata de gestul postului Antena 3: „Cat de bestie, de ticălos, de dezumanizat sa fii ca jurnalist, ca producător TV Antena 3 sa ții camerele in direct de după gard pe familia care abia a aflat ca moartea copilei lor a fost confirmata de asasin. Asta nu mai tine de deontologie. Asta tine de ticăloșie in forma pură”, comenta jurnalista Ioana Ene Dogioiu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.