Tragedia Colectiv. Bănicioiu escaladează, din nou, culmile ticăloșiei: "Am făcut tot ceea ce era omeneşte posibil!"

Fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, s-a prezentat, vineri, la sediul Parchetului General, pentru a fi audiat ca martor într-un dosar disjuns din "Colectiv", în care se fac cercetări în legătură cu modul de intervenție a autorităților după incendiul din octombrie 2015.

La ieșire, a fost abordat de un membru al Asociației Colectiv, fiind întrebat: "De ce ne-ați lăsat să murim ca niște câini?".

Ca replică, Bănicioiu a spus că a făcut tot ceea ce a fost posibil pentru victimele tragediei de la Colectiv. 

"Nu am refuzat niciun ajutor de afară. Nu, nu, nu, nu", a spus Bănicioiu, conform news.ro

"Am făcut tot ceea ce era omeneşte posibil, credeţi-mă, şi eu şi doctorii. Nu acuzaţi salvatorii. Vorbiţi şi despre oamenii care au fost salvaţi (...) Nu eu am făcut spitale, eu am încercat să le repar. Am încercat să le repar. Gândiţi-vă că noi am trimis afară toţi pacienţii... Dvs aţi fost acolo, ca şi mine, cine decidea când pleacă pacientul afară? Medicul, ministrul nu putea...", a adăugat Bănicioiu la ieșirea de la Parchetul General.

Amintim că în noiembrie 2015, la puțin timp după tragedia de la Colectiv, Nicolae Bănicioiu declara că autoritățile române nu au nevoie de ajutor din străinătate pentru a trata răniții.

"Nu avem nevoie de nimic în acest moment. Medicii noștri pot gestiona situația. Din Franța și Germania, din foarte multe părți, am primit astfel de solicitări. (...) Momentan, noi ne descurcăm foarte bine, iar medicii noștri pot face față cu brio oricărei situații", zicea Bănicioiu, ministru al Sănătății la acea vreme.