Tragedie! ALDE-4% a decis să iasă de la guvernare. Tăriceanu vrea în turul doi și guvernare alături de Victor Ponta


Tragedie! ALDE-4% a decis să iasă de la guvernare. Tăriceanu vrea în turul doi și guvernare alături de Victor Ponta

Digi24.ro a publicat, joi seară, un articol potrivit căruia surse din partidul lui Călin Popescu Tăriceanu ar fi declarat că ALDE a luat deja decizia de a ieși de la guvernare. Mutarea ar urma să se produsă săptămâna viitoare, iar motivul oficial al despăriții de PSD este cel invocat deja de liderii partidului în spațiul public: rectificarea bugetară. Viorica Dăncilă va mai avea însă o discuție, vineri, cu Călin Popescu Tăriceanu și cu Victor Ponta, în urma căreia va încerca să salveze guvernarea, mai scrie digi24.ro.

ALDE s-ar fi discutat concret despre ieșirea de la guvernare care ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, după ce președintele PSD, Viorica Dăncilă a refuzat mai multe dintre pretențiile  și condițiile de ultimă oră ale lui Tăriceanu. Printre acestea se numără intrarea Pro România în guvern, restructurarea cabinetului și reducerea numărului de ministere la 19, alocarea a 4 ministere pentru ALDE și alte 4 ministere pentru Pro România, plus posturi de vicepremier pentru fiecare partid și, de asemenea, retragarea candidaturii Vioricăi Dăncilă la prezidențiale și susținerea lui Călin Popescu Tăriceanu.

Viorica Dăncilă a refuzat condițiile impuse de oamenii lui Tăriceanu, pe motiv că nu ar avea cum să explice partidului asumarea unor astfel de decizii. Într-o ședință restrânsă, joi, ALDE a discutat concret despre pașii pe care îi vor face. Ieșirea de la guvernare ar urma să se producă săptămâna viitoare, ALDE semnează o alianță politică cu Victor Ponta, miza fiind alegerile locale și parlamentare din 2020.

Mai multe detalii pe digi24.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.