Traseismul politic. Rareș Bogdan: "Cine-a stat 5 ani la ruși nu poate gândi ca Bush! Cine a stat lângă Dragnea și Ciolacu e greu să gândească ca Iohannis, Orban și ceilalți liberali!"


Traseismul politic. Rareș Bogdan: "Cine-a stat 5 ani la ruși nu poate gândi ca Bush! Cine a stat lângă Dragnea și Ciolacu e greu să gândească ca Iohannis, Orban și ceilalți liberali!"

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a avut o poziție tranșantă pe tema traseismului politic, fenomen care a consternat în ultima perioadă electoratul liberal, care a fost martor la o serie de transferuri de la PSD la PNL a unui număr considerabil de primari și alți aleși pesediști. Concret, Rareș Bogdan și-a avertizat colegii din PNL că cei care au trădat o dată vor trăda și a doua oară. Totodată, liberalul a subliniat că cei care au stat ani de zile lângă Dragnea, Dăncilă și Ciolacu nu pot gândi "ca Iohannis, Orban, Turcan, Gorghiu sau ceilalți liberali".

Rareș Bogdan, la Realitatea PLUS: "Eu cred în continuare că traseismul politic este o boală gravă care pervetește democrația din România. (...) În urmă cu câțiva ani de zile, mai precis în 2016, în perioada august-septembrie, Liviu Dragnea a luat 544 de primari de la PNL și o parte dintre ei s-au întors acum în Partidul Național Liberal. Dar vă spun o chestiune din bătrâni în care eu am mare încredere, cine trădează o dată, trădează și a doua oară. Eu nu am încredere în cei care trădează că își vor schimba pe viitor comportamentul. Cei care au trădat un partid ne vor trăda și pe noi fără nicio problemă. Eu cred că ar trebui să fim foarte atenți și sunt convins că în viitor, în următoarele săptămâni, nu vom vedea o astfel de acțiune la care PNL să fie părtaș pentru că cu toții, lideri locali și naționali, am înțeles exact cât de nociv este flagelul traseismului pentru sănătatea democrației din România. (...) Să încercăm să ne vedem de guvernare și de promovarea valorilor în interiorul PNL. Era o vorbă: "cine-a stat 5 ani la ruși nu poate gândi ca Bush". Cam așa este și în cazul de față, cine a stat lângă Dragnea, Dăncilă și Ciolacu e greu să gândească ca Iohannis, Orban, Turcan, Gorghiu sau ceilalți liberali".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.