Triumful magistraților obedienți. Adina Florea e din nou pe cai mari. Adevărul din spatele încarcerării fostului procuror „Portocală”


Triumful magistraților obedienți. Adina Florea e din nou pe cai mari. Adevărul din spatele încarcerării fostului procuror „Portocală”

Mai mulți jurnaliști cu experiență în zona justiției s-au arătat surprinși de reținerea fostului procuror DNA Mircea Negulescu de către Secția de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ), în legătură cu dosarul Tony Blair-Victor Ponta, avansând ideea că demersul împotriva acestuia chiar în ziua comunicatului DIICOT despre dezastruoasa soluție în dosarul 10 august nu sunt simple coincidențe.

Jurnalista Ondine Gherguț vorbește, într-o postare pe pagina sa de Facebook, chiar de o „obrăznicire” a șefei SIIJ, controversata Adina Florea, odată cu reticența manifestată de o parte importantă a clasei politice față de desființarea monstruoasei secții de investigare a magistraților, considerată de Comisia de la Veneția un potențial obstacol în lupta anticorupție.

Ondine Gherguț:De când PNL și președintele Iohannis nu mai vor desființarea Secției Speciale de anchetare a magistraților, Adina Florea, șefa de facto a structurii înființate de politicienii penali ai PSD-ALDE-UDMR-Prorom pentru hăituirea magistraților și controlul asupra dosarelor, s-a obrăznicit: l-a încătușat pe fostul procuror Negulescu pe motiv că l-ar fi abuzat pe Vlăduț COSMA și ceilalți membri ai familiei sale, stăpânii regiunii Prahova, să facă declarații false împotriva lui Sebastian GHIȚĂ, ascuns în Serbia, și Victor Ponta în mai multe dosare penale.

Instanțele și judecătorii CCR eliberează pe bandă criminali, NU arestează violatori, nici măcar pe violatorii de minori! În schimb, Secția de hăituire a magistraților îl arestează pe cel care chiar a îndrăznit să încarcereze cea mai puternică familie de politicieni infractori din țară. Pentru ce crime? Doar pentru presupuse infracțiuni fără violență săvârșite în urmă cu vreo 5 ani!
Curată TICĂLOȘIE, domnule IOHANNIS, nu?

P.S. Sigur, nu președintele Iohannis l-a încătușat pe Negulescu, însă faptul că nu mai face nici un efort pentru desființarea Secției Speciale, a cărei desființare o cer Comisia Europeană, Comisia de la Veneția, GRECO- grupul de țări europene care luptă împotriva corupției, ne arată că tolerează existența acestei unelte a penalilor din politică.

Sub oblăduirea președintelui țăeii, PNL a început dezmățul cu Justiția în primul rând prin ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și apoi prin premierul Orban, care pare că doar face poză de premier, nu acționează ca un premier. La Parlament, e duduia Gorghiu care trage sforile în favoarea penalilor.

P.S.2 Să vedem cât tergiversează PREDOIU trimiterea documentelor necesare extrădării Alinei BICA, fosta sa mână dreaptă în Guvernul Boc.

Bica a fost condamnată la 4 ani pușcărie pentru că în calitate de fost șef DIICOT i-a protejat pe TENDER și VIDEANU acuzați, între altele, de spălarea a milioane de dolari. Ea a fugit în Costa Rica cu Elena Udrea. Intre timp, Udrea s-a întors în țară după ce CCR și politicienii au ciopârțit legile penale, scăpând-o astfel de acuzare pe fosta diva a politichiei românești.”

Ioana Ene Dogioiu: „Eu credeam că SIIJ o va reține astăzi pe procuroarea abuzatoare de copii Iorga Moraru după ce ÎCCJ a constatat abuzul prin hotărâre definitiva. Când colo, tot Negulescu e de serviciu”.

Mircea Negulescu, fost procuror la DNA Ploieşti, se află de miercuri seară în arestul Poliției Capitalei, urmând ca astăzi procurorii să ceară, cel mai probabil, arestarea sa pe o perioadă mai lungă.

Negulescu, alias „Portocală”, cum i se spunea de către cei anchetați, este acuzat printre altele de abuz în serviciu și fals intelectual în dosarul „Tony Blair”, fiind procurorul care a instrumentat acest dosar la DNA Ploiești.

În 2019, dosarul a fost mutat de la DNA la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie.

În acest dosar, în 2016, DNA Ploieşti a pus sub sechestru 220.000 de euro din averea lui Sebastian Ghiță.

Negulescu este acuzat de SIIJ că a fabricat acest dosar în care era menţionat numele fostului premier al Marii Britanii Tony Blair, iar Victor Ponta a fost pus sub urmărire penală.

Procurorul DNA îl acuza pe Sebastian Ghiță că și-a plătit un loc de parlamentar pe listele PSD.

Mai exact, fostul premier Victor Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, în 2012, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat la parlamentarele pe listele PSD.

Motivul vizitei lui Tony Blair a fi avut scopul de a-i crea capital politic lui Victor Ponta, pe atunci președintele PSD, în contextul alegerilor din acel an.

Fostul premier Victor Ponta a fost pus sub acuzare pentru „folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite” şi „complicitate la infracţiunea de spălare de bani”, iar Sebastian Ghiţă pentru „spălare de bani”. VEZI AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.