Tudorache ține cu dinții de scaunul de primar, chiar și după decizia BEC: "Am depus solicitare la BES!"


Tudorache ține cu dinții de scaunul de primar, chiar și după decizia BEC: "Am depus solicitare la BES!"

Biroul Electoral Central a respins cererea PSD de anulare a alegerilor sau renumărare a voturilor la Sectorul 1. Decizia a fost luată cu 12 la 5. În favoarea admiterii cererii au votat reprezentații în BEC ai PSD, PMP, ALDE, Pro România și minorități.

În acest context, pesedistul Dan Tudorache a avut o intervenție la Antena 3 în care a precizat că astăzi la BEC s-a votat privind anularea alegerilor, mai precis contra acestei variante, în timp ce renumărarea voturilor se va decide la BES, cel mai probabil în cadrul unei ședințe ce se va desfășura mâine. Mai mult decât atât, Tudorache a declarat că va merge și în instanță în cazul în care BES nu-i va da dreptate în cazul renumărării voturilor.

Tudorache: Am depus solicitare și la BES, iar ședința sper să fie anunțată cât de curând.

Moderatoare: Am discutat cu fostul Avocat al Poporului Gheorghe Iancu și ne-am uitat pe legi. Am văzut clar că, în acest moment, BEC nu poate decide renumărarea voturilor.

Tudorache: Exact. La BEC au votat anularea alegerilor, 12 împotrivă și 5 pentru, dar pentru renumărare ei nu aveau dreptul, ci se merge la BES. E făcută solicitarea la BES. Aștept ședința și să se voteze.

Moderatoare: Aveți și o altă cale, să mergeți în instanță?

Tudorache: Sigur că da. Am vorbit cu avocatul. Vom lua decizia după hotărârea BES. Cel târziu mâine va fi ședința, sper.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.