Tudorel are zilele numărate în cadrul Comisiei de la Veneția. Ludovic Orban: "Acest exponent al agresiunii anti-justiție produse de Dragnea, o rușine pentru România!"


Tudorel are zilele numărate în cadrul Comisiei de la Veneția. Ludovic Orban: "Acest exponent al agresiunii anti-justiție produse de Dragnea, o rușine pentru România!"

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că Ministerul Justiției a demarat procedura pentru ca fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, să fie dat afară din cadrul Comisiei de la Veneția, întrucât în 2018 a fost inițiatorul demersului anti-Kovesi care a dus la condamnarea României la CEDO

Ludovic Orban: "Tudorel Toader este o rușine pentru România și nu cred că în cadrul Comisiei de la Veneția România mai poate fi reprezentată de un exponent al agresiunii produse de Dragnea împotriva independenței justiției, împotriva drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, așa cum a fos Tudorel Toader.

Ministrul Justiției a demarat procedura prin care Guvernul va solicita cedarea mandatului lui Tudorel Toader în cadrul Comisiei de la Veneția, după decizia CEDO care a dat câștig de cauză Laurei Codruța Kovesi împotriva deciziei Curții Constituționale, iar decizia CCR a apărut ca urmare a conflictului juridic de natură constituțională invocat de Tudorel Toader, care a fost inițiatorul acestei acțiuni la CCR.

Un ministru al Justiției care a demarat o procedură care a dus la o decizie care încalcă Convenția Europeană a Drepturilor Omului nu mai are ce să caute într-o comisie care stabilește standarde privitoare la drepturile omului și la democrație în Europa".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.