Tudorel, spulberat de candidatul la șefia DNA: Revocarea Laurei Codruța Kovesi, nefundamentată!


Tudorel, spulberat de candidatul la șefia DNA: Revocarea Laurei Codruța Kovesi, nefundamentată!

Crin Nicu Bologa, candidatul susținut de Cătălin Predoiu pentru preluarea șefiei DNA, a spus marți în cadrul audierilor de la CSM, că decizia lui Tudorel Toader, ministru al Justiției la acea vreme, de a o revoca pe Laura Codruța Kovesi, în 2018, din fruntea DNA, la ordinul infractorului condamnat definitiv Liviu Dragnea, a fost nefundamentată

"Cererea de revocare nu a fost motivată de un control de management. Revocarea s-a făcut prin prisma aprecierilor ministrului Justiţiei de atunci. Când soliciţi revocarea, trebuie făcută o analiză de specialişti", a spus Bologa la interviul de la CSM, citat de Mediafax.

Bologa subliniază faptul că un procuror poate fi demis numai după o analiză solidă făcută cu ajutorul specialiștilor:

"Aici apar părerile nejustificate. S-a ajuns la achitări şi toate au fost puse în cârca procurorilor DNA. Prin această manipulare s-a ajuns ca încrederea cetăţenilor să scadă. În concluzie, demersul de revocare nu a avut la bază o analiză a specialiştilor", a mai punctat Crin Nicu Bologa.

La revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA, fostul ministru Tudorel Toader, vârful de lance al cruciadei împotriva justiției pornită de PSD, a prezentat un raport care conţinea 20 puncte de „acte şi fapte”, care a fost ulterior demontat de mai mulți specialiști.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.